ZAVIRITE U LUKSUZ: Pogledajte kako izgleda NAJSKUPLJI automobil na svetu! (VIDEO)

Rols-rojs
Printscreen

Iako proizvođač nije želio da saopšti cenu vozila, ovaj jedinstveni Rols Rojs navodno košta 10 miliona funti, što ga čini najskupljim novim automobilom svih vremena.

 

Rolls-Royce je na manifestaciji Konkurs elegancije (Concorso d’Eleganza Villa d’Este) koja se tradicionalno doržava svake godine na obalama jezera Komo u Italiji predstavio jedinstveni automobil sa oznakom Sweptail, koji je izrađen u jednom jedinom primerku.

S obzirom na to da na svetu neće postojati još jedan Sweptail, a uzevši u obzir dodatne luksuzne sadržaje kojima Sweptail nadmašuje “obične” Rolls-Royce automobile, suma od 10 miliona funti (oko 11,5 miliona evra), koja se spominje na stranim automobilskim sajtovima možda i jeste tačna.

Kao osnova za ovaj jedinstveni automobil poslužio je serijski Rolls-Royce Phantom Coupe, a dizajn je inspirisan starinskim modelima ovog proizvođača, ali i izgledom luksuznih jahti.

Unutrašnjost je takođe znatno izmenjena u odnosu na regularni Phantom Coupe, a među skupocenim materijalima koji su upotrebljeni u kabini ističu se detalji od najkvalitetnijeg drveta i kože.

Rolls-Royce je saopštio da su se sa anonimnim klijentom dogovarali samo oko detalja izrade vozila, ali ne i oko cene (očigledno da je reč o onoj vrsti kupca kome to nije toliko bitno), što donekle objašnjava izostanak zvanične informacije o tome koliko Sweptail zaista košta.

Kada se zna da je reč o jedinstvenom automobilu na svetu, kupovina ovog vozila, uprkos astronomskoj ceni, može se pokazati i kao dobra investicija za budućnost, jer će njegova vrednost sa godinama verovatno rasti.