PRIMEĆUJETE DA LJUDI DRŽE ŠTIPALJKU ZA VEŠ U AUTOMOBILIMA? Kad saznate zašto, stavićete je i vi!

štipaljke u automobilu
Dnevno.rs/Kolaž

U prodavnicama se može naći široka ponuda mirisa za automobil koji će unutrašnjost limenog ljubimca osvežiti i učiniti je ugodnijom. Ali zašto sami ne biste napravili potpuno prirodan miris i to za nekoliko sekundi?

 

Želite li da vaš automobil uvek lepo miriše i pruži vam udobnu vožnju ne morate ga opskrbiti kupovnim mirisima koji često sadrže i hemikalije. Napravite sami prirodan miris za auto koji će vas koštati svega stotinak dinara, a gotovo je u 5 sekundi.

Sve što vam treba je drvena štipaljka za veš i eterično ulje po želji. Štipaljku natopite sa nekoliko kapi ulja pa je pričvrstite na otvor za ventilaciju, gde se i inače stavljaju kupovni tekući mirisi za automobil. 

Zahvaljujući protoku vazduha miris će se proširiti po unutrašnjosti automobila.

Kako bi vam vožnja bila što ugodnija i manje stresna, izdvojili smo 5 eteričnih ulja koja deluju opuštajuće, antistresno i smanjuju napetost i sadrže ekstrakte sledećih biljaka:

1. Crvena mandarina sadrži male količine N-metilantranilata koji pokazuje snažna umirujuća svojstva. Umanjuje nemir, naročito kod hiperaktivne dece i pomaže kod nesanice, stresa i depresije.

2. Manuka deluje umirujuće, smanjuje stres i napetost, ublažava bolove i opušta napetost u mišićima.

3. Limunska trava smanjuje glavobolju i migrenu i ublažava grčeve u mišićima tako što smanjuje stres u tkivu i pomaže opuštanje mišića.

4. Lavanda, između ostalog, pomaže kod glavobolje, migrene i astme, a oteraće i insekte koji mogu da zalutaju u automobil.

5. Arapski jasmin deluje smirujuće i pomaže kod anksioznosti. Lepo se kombinuje s citrusima i drvenastim uljima poput plavog čempresa i sandala.