MOTOCIKL SA JEDNIM TOČKOM: Pogledajte vozilo koje će osvojiti vaše srce! (VIDEO)

Ryno
Printscreen

Kada je ćerkica inženjera Krisa Hofmana pitala svog oca da li može da napravi električni motocikl sa jednim točkom iz video igrice, tata je prihvatio izazov.

 

Šest godina kasnije, nakon tri prototipa, nastala je konačna verzija ovog neobičnog vozila koje proizvodi kompanija Ryno Motors iz Portlanda, SAD.

Hofman svoj motocikl sa jednim točkom opisuje kao ultra efikasno, urbano, individualno prevozno sredstvo sledeće generacije za kraće relacije, koje predstavlja kombinaciju Segveja i klasičnog električnog motocikla.

Vozilo ima sistem za samobalansiranje, a kreće se uz pomoć dva elektromotora koji dobijaju električnu energiju iz dve male baterije. Iznad točka prečnika 15 inča nalazi se podesivo sedište, a na ovom malenom motociklu našlo se mesto i za punjač mobilnog telefona.

Ryno ima masu od oko 72 kg, a baterije su projektovane tako da se mogu lako zameniti novim kada se isprazne. Pored toga, mogu se potpuno napuniti na običnim utičnicama za oko 6 sati. Sa punim baterijama motocikl može da pređe do 24 km.

Poput Segveja, ni Ryno nije previše brz – maksimalna brzina iznosi tek 15-ak km/h, ali mu se ne može osporiti da izgleda atraktivno.

Pogledajte video priču o ovom motociklu: