AUTO KARAOKE: Stihovi pesme su ispisani NA KOLOVOZU, a vožnju čine ZABAVNIJOM i BEZBEDNIJOM! (VIDEO)

auto
print screen/youtube.com/NOS

Važan faktor za bezbednu vožnju jeste držanje odstojanja između vozila. Praksa držanja bezbednog odstojanja je naročito važna na deonicama kojima se vozi većom brzinom, pre svega na auto-putu.

 

Distanca koju bi svaki vozač trebalo da drži u odnosu na automobil ispred njegovog, ne bi smela biti pređena brže od dve sekunde.

Neki noviji automobili su opremljeni senzorima i mogu izračunati tu udaljenost i upozoriti vozača na nedovoljno rastojanje.

Međutim, kako većina vozila nije opremljena naprednim senzorima, evo jednostavnog načina za izračunavanje odstojanja koji je primenjen u Belgiji.

Tamošnje vlasti su odlučile da upozore vozače na pravilno držanje odstojanja na auto-putu tako što su ispisali na kolovozu refren poznatog disko hita “Last Night A DJ Saved My Life”. Pravilno otpevan traje tačno dve sekunde.

Refren je ispisan na nekoliko mesta na dva auto-puta u Belgiji.

I kako izračunati koliko ste prešli pevanjem? 

Izaberete neki objekat pored puta (saobraćajni znak ili neki stub) i kada vozilo ispred vas prođe pored njega, počnite s pevanjem refrena. Ako završite pre nego što prođete pored njega, držite dobro odstojanje. Ako ne – usporite.

Ukoliko ne možete da se setite ovog disko hita ili mislite da pevate prebrzo, onda probajte sa Bajaginim “hajde Bože budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu”. Čuveni stihovi traju tri sekunde, pa i ako ih otpevate brže, mirne ste.