GENIJE GODINE: Pokušao je da UKRADE auto, ali nije znao da ga POKRENE, pa je pokušao da POBEGNE, ali nije ni to uspeo!

Chevrolet Bolt EV
YouTube Printscreen

Nije on kriv, nego tehnologija!

 

Chevrolet Bolt EV jedan je od popularnijih električnih vozila i veliki je konkurent Tesli i njegovom Modelu 3, a kao i ostali električni automobili, ima neke specifičnosti po kojima se razlikuje od klasičnih vozila i na koje se treba navići. Neke od tih specifičnosti su tišina (e-vozila ne stvaraju buku pri malim brzinama, što može biti opasno po pešake koji ih uopšte ne čuju), regenerativno kočenje, odnosno baterija se puni prilikom kočenja i ubrzanje koje je konstantno od prvog dodira papučice gasa.

Iako nije reč o nekim stvarima zbog kojih, ako prvi put sednete u ovakvo vozilo, ne biste mogli sami da upravljate električnim automobilom, čini se da bi neki ljudi poput Korija Alena Patrika iz Ostina u SAD-u ipak trebalo da prođu kratak kurs pokretanja i upravljanja e-automobilima.

On je prošle subote u Ostinu napao vozača Bolta EV koji je bio parkiran i ušao mu u automobil – vozač je na početku pružao otpor, ali kada je napadač razbio staklo i postao još agresivniji, vlasnik vozila je zaključio da se ne isplati poginuti zbog njega pa je izašao i mesto prepustio Patriku.

Ali, nakon što je neko vreme proveo u automobilu, nespretni lopov je izjurio van i počeo da beži, ali nije daleko stigao jer je situaciju pratio muškarac koji je pojurio u pomoć vozaču i Patrika po ulici hvatao s mačetom.

Prema policijskom izveštaju, razlog zbog kog je lopov odjurio iz automobila bio je taj što nije znao da ga pokrene, a vlasnik Bolta EV policiji je rekao da je reč o vozilu na koje se treba navići. Na stranici Electrek specijalizovanoj za teme o električnim vozilima kažu da je Bolt EV veoma jednostavno pokrenuti, ali problem je možda bio to što je za pokretanje ručice menjača potrebno pritisnuti jednu taster sa strane.

Što se tiče Korija Alena Patrika, protiv njega je podignuta optužnica za pljačku s fizičkim napadom, za šta Teksasu može da se dobije zatvorska kazna u trajanju od čak 20 godina.