RASTAVLJENA DO POSLEDNJEG ŠRAFA: Ova Škoda se vozila na reliju, a sada služi za obuku učenika! (VIDEO)

Škoda
print screen/youtube.com/ŠKODA

Automobil Škoda Fabia Combi potpuno je razmontirana, a svi delovi automobila biće ponovo sklopljeni u sklopu obuke učenika.

 

U naučno-popularnim emisijama obično smo u prilici da saznamo kako se proizvodi neki automobil. Ovog puta, u ubrzanom snimku, možemo da vidimo kako izgleda kada se auto rasklapa do detalja.

Škoda je snimila proces rastavljanja na delove modela Fabia Combi u fabrici Mlada Boleslav u Češkoj, a zatim su svi izvađeni delovi pažljivo poređani pored ogoljene “školjke” automobila.

Reč je o primerku koji je nemački auto-magazin Auto Bild koristio u takozvanom “Zelenom reliju”, obišavši tokom dve godine Evropu uzduž i popreko.

Nakon pređenih 106.000 km, Fabia je vraćena u češku fabriku u kojoj je i napravljena, gde je obavljen postupak rasklapanja.

U pitanju je Fabia Combi nastala pre restilizaciji, kod koje se ispod haube nalazi četvorocilindarski 1.2 TSI turbo-benzinac (koji je nakon redizajna zamenjen trocilindarskim 1.0 TSI agregatom), u paru sa opcionim DSG menjačem sa duplim kvačilom.

Inače, svi delovi koje vidite na snimku biće poslati nazad u Nemačku, gde će poslužiti kao učilo u jednoj strukovnoj srednjoj školi. Đaci će imati zadatak da ponovo sastave automobil, koji će kasnije ostati u vlasništvu škole.