NISTE ZADOVOLJNI ZVUČNICIMA? Ovako ćete najbolje testirati ozvučenje u svojim kolima!

audio sistem
foter

Pri vrhu liste prioriteta svakog ljubitelja automobila, jeste podešavanje audio sistema. Savremena tehnologija pruža različite mogućnosti, ali se i pored velikih ulaganja uoči po koja greška.

  

Kako biste postigli idealno ozvučenje u svojim kolima, nastojte da usaglasite bas sa visokim i srednjim tonovima. Tako ćete osigurati autentičnu i realnu reprodukciju zvučnog zapisa. Testirajte ozvučenje vašeg automobila, da biste iz njega izvukli ono najbolje. 

Met Kirš je vodeći inženjer zvuka u Dženeral Motorsu. On je sastavio listu numera različitih muzičkih žanrova i tonskih stilova, kako bi nategnuo membrane zvučnika u autu i otkrio njihove “najslabije karike”.

Don’t Know Why / Norah Jones – Norin glas bi trebalo da zvuči prirodno i bude naglašen u odnosu na sve druge segmente kompozicije.

Diamonds and Rust / Joan Baez – Čistoća jakih vokala je u prvom planu, kao i melodičnost svakog od instrumenata.

Rock that Body / Black Eyed Peas – I pored širokog zvučnog opsega, bas mora biti jasan i prepoznatljiv.

Hotel California / The Eagles – U prvom planu je jasnoća i dinamični opseg uvodnog gitarskog soloa kao i prodoran zvuk bubnjeva.

Hide and Seek / Imogen Heap – Neophodno je uočiti ambijentalnu atmosferu kompozicije, čija je otvorenost zasnovana na dinamičnim vokalima.

No One / Alicia Keys – Obratite pažnju na čistoću glasa i prodornost pratećih vokala.

Boom Boom Pow / Black Eyed Peas – Važno je čuti svaku izgovorenu reč u pesmi, kroz jak i kontinuirani zvuk basa.

He Mele No Lilo/ iz animiranog filma „Lilo & Stitch“ – obratite pažnju na ambijentalni zvuk, tako što ćete izvršiti podešavanja u momentu refrena koji izvodi dečiji hor.

Bird on a Wire / Johnny Cash – Važna je čistoća upečatljivog i prepoznatljivog glasa, kao i zvuk akustične gitare koji bi trebalo da bude kao da ga čujete uživo.