ŽELELI STE KRSTARENJE SVEMIRSKIM BRODOM? Rezervišite kartu na futurističkoj jahti od 2018. godine (VIDEO)

UFO 2.0
print scren/you tube/Jet Capsule

Zaboravite na luksuzne jahte čija se vrednost meri višemilionskim iznosima. Turisti će moći da uživaju u krstarenju na plovilima futurističkog izgleda, koji neodoljivo podsećaju na svsmirske brodove.

 

Zapanjujući nacrti ovih luksiuznih plovila su došli u žižu italijanske javnosti , a njihov kapacitet neće premašiti više od stotinu ljudi. Ove moderne jahte, imaće dimenzije kosmičkog broda sa prečnikom od oko 20 metara. Model NLO 2.0, omogućava savršeno krstarenje morem, ali njegov konstruktor otkriva da će prevozno sredstvo iz mašte imati i mogućnost letenja.

NLO 2.0 je dela italijanskog automobilskog dizajnera Pjerpaula Lazarinija. Njegova jahta ima dve polukružne kapsule koje služe za smeštaj putnika. Vezuje ih polukružni disk koji ima funkciju mini odmarališta.

– Ljudi su ponekad zabrinuti za svoju bezbednost na pučini, ali je sa NLO 2.0 svaki rizik izbegnut, što nije slučaj sa drugim jahtama. Mogućnosti korišćenja ovog plovila su neograničene. Može se lako pretvoriti u plutajući hotel, restoran ili čak i teretanu – navodi Lazarini.

Kreator ovog projekta uskoro počinje sa prikupljanjem sredstava za njegovu ralizaciju, a kako kaže za izgradnju prvog prototipa neophodno je oko milion evra, prenosi Dejli Mejl.