ČESTO POŽELITE DA PRELETITE SAOBRAĆAJNU GUŽVU? Izdvojite 100 000 dolara i stignite kući pre svih !(VIDEO)

Motor
print screen/you tube/IVSZHU

Verovatno ste nekada poželeli da posedujete motor ili neko drugo prevozno sredstvo koje ima mogućnost letenja ili još bolje lebdenja, na niskoj visini od nekoliko desetina santimetara iznad zemlje. Ovakvo vozilo je dostupno na američkom tržištu, a može se kupiti po ceni od oko 100 000 dolara.

 

Flike je prevozno sredstvo koje kombinuje karakteristike motocikla i helikoptera, tako da biste njegovom kupovinom dobili dva u jednom.

Ideja o ovom prevoznom sredstvu rodila se još 2004. godine a inovatori su imali samo jednu želju: ubrzati prevoz u vreme velikih gužvi.

Ne može se svrstati u dronove, a poznavaoci  ga nazivaju trikopter jer ga pokreću tri rotora: jedan nazad, dva napred. Svakog od njih čini elektromotor i peraje. Energija koju pokreće ovaj motor obezbeđena je iz akumulatora i malog motora sa unutrašnjim sagoverujem.

Ovo omogućava kretanje maksimalnom brzinom od oko 100 kilometara na sat.

Tri motora omogućavaju visinu leta od oko 30 metara od zemlje, budući da mu nedostaje kabina koja bi štitila vozača od udara vetra. 

Dizajniran je da ponese prtljag težine do 100 kilograma, a dužina letenja bi prema konstruktorima trajala do jednog sata.