Terminator prelazi na struju: Poznati glumac oduševljen svojom novom “IGRAČKOM” NA BATERIJE (FOTO+VIDEO)

svarceneger
instagram @schwarzenegger

Arnold Švarceneger ima taj neodoljivi robustan izgled koji se fantastično slaže sa grubim terenskim vozilima, ali i on je postao svestan opasnosti globalnog zagrevanja.

Bivši guverner Kalifornije, ima ogromnu kolekciju terenskih vozila. Omiljeni su mu primerci Hamera i poznatog Mercedesovog terenskog programa pod nazivom “Unimog”.

Međutim i sam,  svestan problema globalnog zagrevanja, poželeo je da učini nešto po tom pitanju. Tako je pronašao porodičnu start ap firmu iz svoje rodne Austrije.

Firma se zove “Kreisel Electric” i bavi se izradom posebno konstruisanih baterija i elektromotora. Šezdesetdevetogodišnji glumac odlučio je zajedno sa vlasnicima firme “Kreisel Electric” da pokrenu projekat konvertovanje moćne i robusne Mercedesove G klase.

A photo posted by GetDismissed (@getdismissed) on

Mala austrijska firma napravila je izuzetno vozilo terenskih sposobnosti koje bez problema pokreće električni agregat snage 490 konjske snage koji snabdevaju baterije od 80kWh. 

A photo posted by 300 À Hora! (@300ahora.pt) on

Do stotke ova “elektro zver” stiže za 5.6 sekundi što je čak 3 sekunde brže od pređašnjeg benzinskog agregata.  Maksimalna brzina mu je 183 kilometara na čas a domet koji može da pređe sa jednim punjenjem iznosi fantastičnih 300 kilometara.

Švarceneger je bio toliko impresioniran  svojom novom igračkom da je jedva čekao da podeli novi selfi na socijalnim mrežama.

POGLEDAJTE VIDEO: