PRAZAN AKUMULATOR NIJE RAZLOG ZA NERVOZU: Ovako ćete NAJLAKŠE i NAJSIGURNIJE pokrenuti auto! (VIDEO)

Akumulator
print screen/you tube.com/Morozov Automotive

Startovanje motora može biti ozbiljan problem, naročito u situaciji kada je akumulator prazan. Postoje načini koji bi vam možda i pomogli u takvoj situaciji (npr. paljenje na "gurku" ) ali je najsigurniji vid startovanja motora uz pomoć kablova.

 

Ovo jeste vrlo jednostavanj proces ali je iznenađujuće veliki broj ljudi koji ne poznaju sve detalje takvog načina paljenja automobila. 

Najpre je potrebno obezbediti prisustvo drugog automobila koji je u voznom stanju. Pre povezivanja vozila moraju biti ugašena. Kada otvorite haubu i priđete vašem akumulatoru dobro obratite pažnju na boju kablova. Oni se rade u dve boje – crvena i crna. 

Crveni kablovi se povezuju na pozitivni pol (plus) akumulatora, pa štipaljke crvenog kabla stavite na plus jednog i drugog akumulatora.

Klješta crnog kabla stavite na minus akumulatora ali kod automoila koji radi. Na vašem automobilu, koji ne radi, klješta crnog kabla stavite na neki metalni deo karoserije.

Tada pokrenite auto koji ima ispravanu bateriju a zatim startujte motor neispravnog automobila. Ukoliko je problem u akumulatoru, auto će ponovo biti u voznom stanju. Ipak, ne zaboravite da utvrdite kakav je problem sa vašim akumulatorom. Možda se jednostavno ispraznio.