JURNJAVU POSVETIO MARINI ABRAMOVIĆ: Ovako je jedan Rus “provozao” Ferari kroz tržni centar! (VIDEO)

Ferari
print screen/you tube.com/Телеканал 360

"Izabrao sam najsigurnije mjesto i najbolje vreme kada nije bilo kupaca u centru. Sve je pažljivo promišljeno, nije bilo nikakve opasnosti da se napravi šteta ili neko strada" - rekao je vozač koga su radnici obezbeđenja jurili punih 20 minuta.

 

Desetak minuta pre zatvaranja moskovskog tržnog centra Vesna (Proljeće) , uleteo je crveni Ferari.

Usledila je ludačka jurnjava i drift između radnji, pri čemu je Ferari umalo oštetio izloge prodavnica. Obezbeđenje trgovinskog centra, pokušavalo je zaustaviti crvenu neman punih 20 minuta, da bi im to na kraju pošlo za rukom.

Portparol tržnog centra Aleksandar Barta, objasnio je da se za volanom nalazio “izvesni” Aleksandar Donskoi koji je svoju akciju objasnio “podrškom internet forumima”.

Međutim, neki ruski mediji javljaju da je Aleksandar Donskoi zapravo bivši gradonačelnik Arhangelska koji je na jednom TV kanalu objasnio, da incident treba posmatrati kao performans posvećen konceptualnoj umetnici Marini Abramović.

– Izabrao sam najsigurnije mesto i najbolje vreme kada nije bilo kupaca u centru. Sve je pažljivo promišljeno, nije bilo nikakve opasnosti da se napravi šteta ili neko strada – rekao je Donskoi.

Nije precizirano koje su mere preduzete protiv “konceptualnog umetnika” .