BEZ PREMCA! Sme li neko da mu stane na crtu? Ovaj automobil je APSOLUTNI REKORDER u pređenoj kilometraži (VIDEO)

auto
printscreen/youtube

Verovali ili ne, neverovatna kilometraža odgovara obilasku zemlje čak 120 puta!

 

Auto koji je zvanično prešao najviše kilometara jeste “volvo P1800S”. Vlasnika sa Long Ajlenda, Irv Gordon je za sobom ostavio 4,86 miliona kilometara. Prethodni rekorder bio je “mercedes 240D” sa pređenih 4,6 miliona kilometara.

Izdržljivi Volvo je prešao čak 3 miliona milja što odgovara obilasku zemlje čak 120 puta. Zahvaljujući ovoj činjenici, Iv Gordon i njegov ljubimac ponosno “stoje” na vrhu liste u Ginisovoj knjizi rekorda.

Dogodilo se potpuno jednostavno. Lagano sam vozio i držao pogled na brojaču kilometara, kako ne bih propustio taj sjajan trenutak. Ali nije sve u samom postizanju ove magične brojke, već i u putovanjima koja su me dovela do ove brojke i iskustvima koja su ta putovanja pratila. Jednostavno sam uživao u vožnji i iskusio život kroz moj automobil, izjavio je jednom prilikom penzionisani učitelj Irv.

Gordon je u prvih deset godina prešao čitavih 500.000 milja (804.000 km), što znači da je dnevno prelazio 125 milja (201 km). Već 1987. godine proslavio je milion pređenih milja, a 2002. godine i čitava dva miliona milja i to vozeći po Tajms Skveru pred predstavnicima medija. Od tog trenutka, Gordon je svoj briljantni rekord obarao svakim pokretanjem automobila…