Vesti  Biznis

NOVI HIT U SRBIJI: Iznajmljuju veš mašinu za 50 evra GODIŠNJE, Ajfon za 40 evra DNEVNO

Rentiranje polovnih kućnih uređaja sve popularniji biznis u Srbiji. Zakup korišćenih aparata popularan kod podstanara i studenata.
Autor: Novosti Foto: pixabay
Vreme: 17:32h | 19. maj. 2017.
0

 

Sve je više građana Srbije koji biraju da ne troše velike količine novca na kupovinu neophodnih uređaja, već na godišnjem nivou izdvajaju znatno manje sume za rentiranje. Pored uobičajenih trendova iznajmljivanja venčanica, konzola za video-igrice i limuzina, u našoj zemlji se u poslednjih nekoliko godina u ponudi mogu naći i bela tehnika, televizori, točilice za pivo, ali i luksuzna garderoba i mobilni telefoni.


Ovim poslom se trenutno u Srbiji bavi više od stotinu firmi, ali i veliki broj pojedinaca koji nude svoje stare kućne aparate na korišćenje uz simboličnu naknadu. Polovna roba je uglavnom poreklom iz Zapadne Evrope.

 

Za oko 50 evra možete na godinu dana zakupiti sudomašinu, frižider, veš-mašinu ili šporet, a ako želite da uživate u slici visoke rezolucije možete iznajmiti čak i led televizor po ceni od 20 do 25 evra dnevno.

 

Ukoliko vam fali TV stalak, i njega možete rentirati za 15 evra za pet dana, a za duži period dobićete i popust. Većina oglašivača nudi besplatan transport i montiranje, a ako se desi da uređaj zakaže, oni će se pobrinuti i za troškove popravke. Na ovaj vid uštede uglavnom se odlučuju podstanari, ali i oni koji zbog nemaštine ne mogu izdvojiti nekoliko stotina evra za nove uređaje.

 

- Belu tehniku iznajmljujem već nekoliko godina, otkako sam zbog studija došla u Beograd - kaže Marina Vasojević, studentkinja Pravnog fakulteta.

Često se selim i ne isplati mi se da, uz plaćanje kirije, kupujem i nove aparate. Do sada su svi uređaji koje sam rentirala bili pod garancijom, pa nisam morala da brinem o dodatnim troškovima.

 

Skupocene stvari, kao što je najnoviji "ajfon" ili luksuzni oldtajmeri, takođe su u ponudi i moraćete da ih rezervišete čak nekoliko nedelja unapred. Oni koji se bave ovim biznisom naglašavaju da postoje dugačke liste čekanja i da su na njima uglavnom tinejdžeri koji žele da se pokažu u društvu i spremni su za to da izdvoje od 40 do 60 evra dnevno. S druge strane, ako vam predstoji neka "specijalna prilika" i ne želite da za jedno veče potrošite brdo novca, možete iznajmiti svečanu haljinu, odelo ili svakodnevnu garderobu, kao i aksesoare po malim cenama, koje se kreću od nekoliko stotina do 1.500 dinara na dan.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.