NAJBOLJI PRIMER PAMETNOG POSLOVANJA: One su spojile BIZNIS I ŠKOLOVANJE na vrlo kreativan način!

Statistika
sxc.hu

Proteklih godina se mnogo govorilo o razvijanju preduzetničkog duha i sticanju poslovnih veština već u školskom uzrastu. Ovo je jedan od primera koji svedoči da se novac može zaraditi i pored školskih obaveza.

Neda, Maša i Tijana, osmislile su i napravile tihu knjigu…

– Ona razvija intelektualne i motoričke sposobnosti kod male dece. I ona je za decu od tri do sedam godina. Pravili smo je od tkanine, dugmića, čičak trake i pertlica. Na svakoj strani se nalazi po taj jedan zadatak, koji se radi uz pomoć tih čičak traka, pertlica i dugmića. Cena te knjige je od 350 do 550 dinara – objašnjavaju.

S ovom njihovom igraće se mališani u vrtiću u Rakovici. Njihova mentorka, profesorka tehničkog obrazovanja, kaže da se rad sa decom isplati i da će naredne nastavne godine njihovu kreativnost pretočiti i u učeničku zadrugu.

– Spremamo se, pravo da vam kažem, da organizujemo sledeće godine učeničku zadrugu u školi. Gde će učenici moći te svoje kreativne ideje da realizuju i putem organizovane prodaje da zarade neki novac. S tim što mi na taj način pospešujemo taj njihov preduzetnički duh, pospešujemo te njihove kreativne ideje, stvaralački rad, timski rad, u stvari taj neki pozitivan odnos prema radu i stvaralaštvu – ističe profesorka tehničkog obrazovanja Milanka Jojić.

Poduhvat ovih malih preduzetnica nije ostao nazapažn. Udruženja poslovnih žena i kompanija Telenor dodelila im je nagradu, a to će kroz fondaciju Uhvati ideju činiti i dalje i podsticati neke druge devojčice da postanu preduzetnice.