Project Management Championship

FON
Dnevno.rs

Svetska organizacija za upravljanje projektima- IPMA u saradnji sa Fakultetom organizionih nauka, organizuje projekat pod nazivom Project Management Championship, koji će se u Srbiji realizovati po drugi put u februaru 2016. godine.

Project Management Championship je studentsko nacionalno takmičenje u upravljanju projektima i bazira se na kompetencijama u upravljanju projektima. Sastoji se od dva odvojena dela- kvalifikacione runde i finala.

Kvalifikaciona runda će biti održana 21. Februara u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, a podrazumeva test od 100 pitanja koji tim studenata rešava na računaru. Prvoplasiranih 6 timova, na osnovu rezultata web testa, nastavljaju takmičenje u finalu, 28. februara, gde će rešavati realan poslovni problem u formi projektnog plana.

Pobednički tim nacionalnog takmičenja dobija mogućnost da predstavlja Srbiju na Svetskom takmičenju u upravljanju projektima u Rigi, Letoniji.

Takođe, pobedničkom timu će biti omogućene pripreme za svetsko takmičenje, mentorska podrška, kao i učešće na najvećem događaju iz oblasti projektnog menadžmenta u Baltiku- Baltic PM Days 2016.

Sponzor ovogodišnjeg takmičenja u projektnom menadžementu je tržišni lider i kompanija sa dugogodišnjom tradicijom, Koncern Bambi A.D., koja je brojnim priznanjima i nagradama potvrdila svoj ugled, naročito u pogledu odgovornosti prema društvu i okrenutosti ka pružanju podrške mladim ljudima i njihovom razvoju.

Na takmičenju će učestvovati timovi od maksimalno 4 člana, sa svih fakulteta u Srbiji na kojima postoji bar jedan predmet iz oblasti upravljanja projektima.