LJUDI GA NAZVALI LUDAKOM: Ovaj čovek je napustio postao i odlučio da postane KOZA (FOTO)

Čovek kao koza
Instagram/ensea

Britanac Tomas Tvejts (35) je odlučio da svoju uspešnu karijeru dizajnera "baci u vodu" i tokom zasluženog odmora postane - koza.

 

Verovali ili ne, ovo je istina.

“Bio mi je potreban odmor. Od svega onoga što donosi život kada si ljudsko biće. Odmor od stalne napetosti i briga koje donosi svest o samom sebi, odmor od neprestanog kopanja po prošlosti i zabrinutosti za budućnost. Jednog dana sam šetao sa psom svog prijatelj i video kako je taj pas zaista srećan, videlo se kako nije zabrinut, a onda mi je sinula ideja da postanem koza. Kada sam rekao ljudima svoj plan, rekli su mi da sam lud”, rekao je za “Dejli mejl”.

Behold: #GoatMan

A photo posted by Rove & Sam (@roveandsam) on

Tomas je ovoj priči pristupio veoma ozbijno, što se može zaključiti i prema fotografijama koje dokumentuju njegov projekat. Ovaj “odmor” je odučio da proživi što autentičnije i snažnije, pa je čak nabavio i proteze za tuke i noge, a pre nego što se pridužio stadu koza na jednoj farmi u Švajcarskoj, detaljno je proučio i psihološke aspekte ovog “projekta”.

Ali, šta to znači?

Za obaj poduhvat se pripremao tako što je istraživao kako da pojednostavi svoj um. Išao je i korak dalje, pa je sa biolozima razmatrao o ideji da operiše želudac kako bi se što bolje fizički prilagodio ishrani i navikama koza. 

“U početku me nisu volele, čak sam u nekim trenucima pomislio i da će da me napadnu, jer imaju veoma nezgodne rogove. Ali, kasnije sam shvatio da sam morao da znam gde mi je mesto, jer i kod njih hijerarhija postoji. Najbolji trenutka je bio taj kada mi je jedna koza prišla i postala moj prijatelj. Svuda me je pratila, mazila nosem, želela da bude u mojoj blizini. Kozar mi je na kraju rekao da me je računao kao da sam jedan od njih, a to je za mene bio sjajaj osećaj”, dodao je on.

Sa kozama, poput koze, živeo je neprestano tri dana.

#GoatMan kinda #mood

A photo posted by Ensea (@ensea) on

Kako je prvom prilikom prenosi “Motherboard”, farmer koji je ugostio Tomasa i primio u svoje stado je rekao kako su ga koze lepo prihvatile. 

Britanac koji je odlučio da se odmori od života i živi kao koza o svom iskustvu je napisao i knjigu.