PEKAR, LEKAR, APOTEKAR: Slavne ličnosti su dokaz da NIKAD NIJE KASNO da pronađete svoj životni poziv!

kancelarija
pixabay.com

Dobili ste otkaz? Ne znate šta ćete sa samim sobom? Počeli ste da studirate nešto, ali vam se to ne dopada? A ono što vam se dopada, na prvi pogled vam ne ide od ruke? Ne brinite!

 

Zaista, ne brinite. Jer, ako su oni mogli da pronađu svoj životni poziv, zašto to ne biste mogli i vi?

O čemu god da sanjate i ma koliko da to deluje daleko i nedostižno, nikada nije kasno da pojurite za svojim snovima i da ih ostvarite, baš onako kako ste oduvek zamišljali.

Morate da shvatite da to što se do 21. godine niste obogatili i niste postali svetski poznati, ne znači da ste neuspešni. To što prodajete hamburgere, umesto svojih fantastičnih umetničkih dela, ne znači da ćete mirisati na ćumur celog života.

Da biste poverovali u svoje snove još snažnije, pročitajte šta su sve radili poznati dok nisu postali slavne ličnosti.

Opra je imala 23 godine kada je otpuštena posle prve urađene reportaže.

Stiven King je imao 24 godine kada je živeo u prikolici i radio kao domar.

Čuvena književnica Džoan Rouling sa 28 godina bila je suicidalna samohrana majka koja se izdržavala zahvaljujući socijalnoj pomoći.

Harison Ford je imao 30 godina dok je radio kao stolar.

Poznata modna kreatorka Vera Vang nije postigla uspeh kao članica olimpijskog tima u umetničkom klizanju, nije uspela da dobije posao u Vogu, a prvu haljinu je dizajnirala u 40. godini.

Voljeni Severus Snejp, odnosno glumac Alan Rikman, prvu ulogu snimio je u 42. godini, kada je odustao od grafičkog dizajna. A, kad smo već kod uloga, još neki velikani Holivuda su “okasnili”. Semjuel L. Džekson je prvu veliku ulogu dobio u 46. godini, a Morgan Frimen kada je napunio 52.

O umetnosti je tek maltene nepristojno govoriti. Skulptorka Lujza Buržoa nije postala poznata sve do svoje 78. godine.