Ako želte da budete uspešna poslovna žena, poslušajte OVE savete

žena
pixabay.com

Sve više žena ima tendenciju da postanu uspešne u poslu kojim se bave. Međutim, to nimalo nije lak posao. Uspeh se ne dešava brzo ni lako, već je produkt dugogodišnjeg, mukotrpnog rada. Časopis "Elle" objedinio je savete žena koje su prošle trnovit put do uspeha.

 

Prodajte sebe, ali ne i svoju dušu

Potrebno je određeno vreme da počnete da se dokazujete onima kojima treba i da ostali u tom poslu čuju za vaše ime. Najbolji savet koji možete čuti? Ne stidite se! Nikada se nemojte plašiti da nazovete, pošaljete mejl, tražite savet, kažete da nešto ne razumete, postavljate pitanja i slično, ali jako je bitno da poslušate odgovor. Većina ljudi ne ume da sluša, a to je nepoželjna osobina, naročito u poslovnom svetu.

Kako sa zlonamernim saradnicima?

U svakom poslu postoje kolege koje se teško nose s konkurencijom i tuđim uspehom ili se provlače na račun tuđeg rada i truda. Sa njima se nije lako nositi, jer niko od nije sposoban da ostane imun na takve stvari.

Nikada se ne izvinjavajte jer ste uspešni. I verujte svojim instinktima.

Ne “palite” mostove

Pokušajte da budete dobri sa što više ljudi. Nikad ne znate ko će doći na koju poziciju, ko je s kim dobar, s kim ćete morati da sarađujete. Ne zatvarajte sebi vrata lošim ponašanjem, već negujte dobre odnose sa drugima.