AKO NEMA SREĆE U OGLASIMA – IMA JE NA GUGLU: Jedna od najvećih kompanija na svetu pomaže da se ZAPOSLITE!

Gugl
Pixabay.com

LinkedIn, Greenhouse, Jobvite i slične platforme odavno su na globalnom nivou postale poznate kao nezaobilazne tačke u traženju i ponudi poslova.

 

Kako pojedinci, tako i poslodavci na ovim i sličnim društvenim mrežama fokusiranim na tržište rada već godinama grade poslovne mreže.

Google je do sada bio potpuno izvan ovog dela tržišta, ali sada su i u jednoj od najvećih svetskih kompanija odlučili da urade nešto po tom pitanju.

Kako prenosi portal Axios, Google će uskoro u produkciju pustiti Google Hire, novu platformu koja će pokušati da osvoji deo tržišta za razmenu i potražnju poslova.

Za sada se sve odvija u popriličnoj tišini, ali u Google Entreprise & Cloud odeljenju vredno rade na razvoju nove usluge.

Navodno je u temelju Google Hire projekta bivši startup Bebop kojeg je Google kupio 2015.

Trenuno nema detaljnijih informacija o tome kako će tačno izgledati Google Hire platforma, kao što još nije definisano kada će Google lansirati ovaj projekt.

Ipak, ne treba sumnjati da će Google Hire biti apsolutno zanimljiv, barem u prvim danima ili sedmicama, dok se ne vidi hoće li zaista moći da napadne trenutačno najjače igrače u ovoj tržišnoj utakmici.