SRBI KUPUJU HALKIDIKI: Ogromna navala na male stanove, Grci preuređuju i kancelarije, pa prodaju za 15.000 EVRA

Plaže na Halkidikiju
Dnevno.rs/Kolaž

Grci na Haldikiju preuređuju prodavnice, kancelarije i druge manje objekte pretvarajući ih u stambeni prostor za odmor. Tako žele da podmire visoku tražnju za vikendicama i apartmanima po niskim i pristupačnim cenama, a među zainteresovanim kupcima ima i - Srba.

 

– Mnogi se interesuju za manje prostore, površine oko 25 kvadratnih metara, čija se prodajna cena kreće u rasponu od 15.000 do 50.000 evra – kaže predsednik Udruženja agenata za nekretnine na Halkidikiju Grigoris Stivahataris, prenosi grčka agencija ANA.

Stivahtaris je grčkom radiju Praktorejo rekao da su kupci pretežno iz Bugarske, Rumunije, Srbije, Makedonije, Rusije i sa Kipra, i da “traže manje, jeftine kuće”.

– Ovo je vreme kada kupci kontrolišu tržište i mogućnosti su otvorene za sve – objasnio je on.

Interesovanje kupaca je većinom fokusirano na Kasandru, “prvi prst” na poluostrvu Halkidikiju, ali je veliko i kad je reč o manjim stanovima u drugim oblastima, kao što je Pereja u blizini Soluna.

Uz to, postoji i kategorija kupaca koji se zanimaju za skupe i luksuzne objekte, a među njima ima od 10 do 20 odsto Bugara ili Rusa, dok 20 do 30 odsto te grupe kupaca čine Grci, naveo je Stivahtaris.