Elegantni nered: Pogledajte kako izgleda stan čuvene dizajnerke Koko Šanel

Čuvena francuskinja Koko Šanel je jedna od najpoznatijih modnih dizajnera svih vremena, neprikosnovena ikona stila, dama koja je promenila istoriju mode i ime koje dan danas drži primat na modnim pistama širom sveta.

 

Gabrijela “Koko” Šanel je stekla neverovatnu popularnost stvarajući bezvremene kreacije poput male crne haljine i čuvenih ženskih odela, koje su dan danas prisutne u svetu mode. Poznata je i zbog kreacije jednog od najpoznatijih parfema na svetu, Šanela broj 5.

Ona je verovala da “luksuz mora da bude udoban, inače nije luksuz”. Njene originalne zamisli, elegantne kreacije i opušteni šik stil učinili su je stalnim prisustvom u svetu mode koji i danas ima jak uticaj na modne kreatore širom sveta.

Zgrada na adresi 31 Rue Cambon u Parizu je poznata kao “svet Šanela”, koja je 1921. godine predstavljala neobičnu i luksuznu preteču modnog butika. U okviru zgrade se nalazi i stan slavne dizajnerke, gde svaki kutak diše njenim jedinstvenim stilom i pruža uvid u njen intrigantni privatni život.

Pogledajte kako izgleda “elegantni nered” Koko Šanel: