5 jednostavnih način da prodate stan po VEĆOJ CENI: Evo i kako!

Mali stan
Pixabay.com

Ako prodajete stan, iz Njujorka nam stižu saveti kako da ga doterate uz minimalna ulaganja da bi mu povisili cenu!

 

Zahvaljujući dvojici najuspešnijih trgovaca nekretnina iz Njujorka, mi vam prenosimo savete koje daje portal Business Insider kako da što bolje “doterate stan” ne bi li ga skuplje prodali.

1. Operite prozore

To je prvo pravilo, jer prvo što će potencijalni kupac uraditi kada uđe u vaš stan biće “bacanje pogleda” kroz prozor. Prljavi prozori zamagljuju pogled na ulicu, pa i svet, kao što nam mute pogled prljava stakla od naočara.

2. Raspremajte tako što bacate stvari, a ne tako što ih krijete po ormarima!

Za potencijalne kupce bitan je prostor. Zato nemojte držati stvari koje su skoro potrošene po policama i podovima, ali ih nemojte stavljati i u plakare i ostave kako ih kupci ne bi videli. Jer potencijalnog kupca pored prostora zanima i prostor za ostavljenje stvari, te je najbolje da razmislite šta je za bacanje i da sve nepotrebno bacite. Jer samo tako će potencijalni kupac biti uveren da vaš stan ima dovoljno prostora za sve njegove stvari.

3. Neka spavaća soba bude spavaća soba!

Kao što sam naslov govori, najbolji utisak na kupca ostavljate ako je prostor gde spavate sređen, čist, i namešten tako da liči na čistu spavaću sobu, koja samo spavanju i služi.

4. Sklonite nepotreban nameštaj iz sobe koja treba da privuče kupce!

Sobu koja treba posebno da se dopadne kupcima, raspremite tako što ćete je prvo sebi predočiti pokušavajući da je zamislite žmureći pretvarajući se da prvi put ulazite u takvu prostoriju.

5. Ne preterujte sa doradama

Jer često obnavljanje celog kupatila ili kuhinje može da vas košta puno, i da odbije kupce kojima se ne sviaju vaše kombinacije boja ili materijala. Stoga ako popravljate ili preuređujete kuhinju ili kupatilo preuredite samo neke delove, a ostali deo prostorije okrečite i dobro očistite.