BIO JE LOŠ ĐAK U SREDNJOJ ŠKOLI: Danas nema fakultetsku diplomu, ali zato sa 18 godina VALJA MILIONE

E.F.
instagram@erikfinman

Pre tri godine Erik Finman opkladio se sa roditeljima da ga ako postane milioner do svoje 18 godine, neće prisiljavati da završi fakultet. Napustio je školu, jer je smatrao da je to gubljenje vremena, i učio je od kuće. Zahvaljujući pametnim investicijama u bitkoin prošle nedelje Erik je proglasio pobedu.

Објава коју дели Erik Finman (@erikfinman) дана

Dobio sam opkladu od milion dolara sa mojim roditeljima. Zahvalan sam svima– objavio je u 20. juna, a njegova priča je obišla svet.

Sve je počelo 2011. godine, kada je imao 12 godina. Baka mu je dala 1.000 dolara, a Erik je uložio novac u bitcoine, na preporuku brata Skota.

–Nisam bio za školu. Igrao sam igrice, i moj uspeh u školi bio je prosečan. Koliko god da sam pokušavao, nisam imao uspeha, dobijao sam trojke. Nastavnici su bili negativni, a jedan profesor mi je čak rekao da nikada neću biti uspešan ni u čemu i da treba da napustim školu i zaposlim se u McDonaldsu– objašnjava Erik.

Roditelji su ga poslušali i ispisali iz škole, ali su nastavili njegovu edukaciju od kuće.

 

Објава коју дели Erik Finman (@erikfinman) дана

Erik je unovčio prvi bitkoin 2013. godine, kada je njihova vrednost bila 1.200 dolara, i tako isplatio ulog. Sa tim novcem osnovao je internet kompaniju “Botangl”, koja je omogućavala učenicima da nađu profesore preko interneta.

Pre toga, otišao je u “Starbaks” i ponudio svima kafu ukoliko saslušaju njegovu ideju i daju mu kritike, što je učinilo 20 ljudi. Ponesen početnim uspehom, počeo je da se uključuje u start-apove u Silicijumskoj dolini, a sa 15 godina se preselio u San Francisko.

 

Објава коју дели Erik Finman (@erikfinman) дана

Erik Finman sada ima 403 bitkoina, koji trenutno vrede 2.530 dolara, što je ukupno oko 1.019.590 dolara, i nešto manjih ulaganja u druge kriptovalute. Kako je rekao za NBC, trenutno radi na više projekata, uključujući i lansiranje rakete za NASA-u.

I dalje ne žali što ne ide na univerzitet.

S obzirom da obrazovni sistem ne radi ni za koga, nikome ne bih savetovao školovanje. Preporučio bih internet koji je besplatan i pruža mnogo više– rekao je novopečeni milioner.