SVE ČEŠĆE GLEDAJU U NEBO: Budući bilioneri će svoj biznis razvijati na OVOM MESTU!

Asteroid
Foter / NASA Goddard Photo and Video / photo on flickr

Svi koji žele da postanu milioneri, moraće da razmišljaju o pokretanju biznisa van planete Zemlje.

 

Sledeći sektor u kome će oni koji ga se prihvate, i bukvalno, moći da stvore veliko bogatstvo je, ni manje ni više, nego – rudarstvo. A prvi svetski bilioner koji se obogati rudarenjem (nema veze sa kriptovalutama), svoje bogatstvo će steći iskopavanjem ruda – u svemiru, tvrdi američka investiciona banka Goldman Saks.

A da se ovde zaista radi o “astronomskim” brojkama, milijardama i bilionima (hiljadu milijardi), potvrđuje i objašnjenje poznatog astrofizičara Nila Degrasa Tajsona, navodi RT.

– Postoji ogromni prostor neograničene energije i resursa. Dovoljno je samo da pogledate koliko se ratova vodi zbog pristupa resursima. A to bi moglo da postane stvar prošlosti jednom kad svemir postane naše dvorište – rekao je on.

Tajson predviđa da će prvi koji će se obogatiti rudarenjem u svemiru biti onaj ko bude iskoristio prirodne resurse na asteroidima, budući su oni puni rude gvožđa, nikla i plemenitih metala – i to čak u mnogo većim koncentracijama nego na Zemlji.

 
Američka svemirska agencija NASA do je sada identifikovala više od 12.000 asteroida koji su od naše planete udaljeni oko 45 miliona kilometara, a to bogatstvo može biti budućnost dobre zarade.

 
Među prvima koji su to prepoznali je država Luksemburg, koja je počela sa ulaganjima čiji cilj je da postane svetski rudarski centar. Jedan od planova te male evropske države je da iz svog državnog budžeta obezbedi 223 miliona dolara, u ranoj fazi finansiranja, kao podršku kompanijama koje rade na projektima svemirskog rudarstva, kao i da ostvari saradnju sa dve vodeće kompanije u tom sektoru, Deep Space Industries i Planetary Resources.