PROŠETALI SMO, DA VI NE BISTE MORALI: Evo koliko koštaju NAJSKUPLJA i NAJJEFTINIJA maturska haljina u Beogradu

Budući da je matura jedna od većih stavki u letnjim rashodima roditeljima, rešili smo da proverimo da li je moguće proći jeftinije, a opet pronaći lepu haljinu.

Bliži se vreme matura – jun se neumitno približava, a devojčice i devojke dane provode po tržnim centrima u potrazi za onom pravom haljinom.

  

Uglavnom idu ruku pod ruku sa majkama, i dok devojčice željno posmatraju svetlucave haljine i cipele, majke se preznojavaju dok u mislima prebiraju po novčaniku.

Ipak, matura je samo jedna, i retko koji roditelj uspešno odoleva željama i preklinjanjima svojih princeza.

Budući da je matura jedna od većih stavki u letnjim rashodima roditeljima, rešili smo da proverimo da li je moguće proći jeftinije, a opet pronaći lepu haljinu.

Prva stanica bio nam je tržni centar “Piramida” – mesto gde i dalje možete pronaći dobru odeću za relativno male pare.

Odmah na početku bilo je očigledno da nismo jedini koji tako misle, budući da su radnje bile krcate – mame i ćerke su pomno pregledale svaku haljinu i suknju, doduše iz različitih razloga – ćerke da ocene kako im se uklapa u kombinaciju, a majke kako bi došle do etikete sa cenom.

Na brzinu smo pregledali ponudu u prvoj radnji, i odahnuli – cene zaista nisu previsoke. Pronašli smo haljine u rangu od četiri do sedam hiljada dinara. Nije malo, ali nije ni preskupo.

 

U drugoj radnji već doživljavamo neprijatno iznenađenje – cene su znatno više. Ima tu, doduše i haljina sa sasvim prihvatljivom cenom od nekih 5.000 dinara, ali ono što kod njih šokira jeste objašnjenje radnice koja nam je nagovestila da je prethodna cena bila neverovatnih 12,500 dinara!

Ako ste mislili da je to skupo, pogađajte opet – uspeli smo da nađemo i više haljina od po 30.000 dinara.

 

Prve tri haljine na fotografiji koštaju neverovatnih 30.000 dinara 

U želji da pomognemo roditeljima, pokušali smo da slične haljine po prihvatljivijim cenama pronađemo u kineskom tržnom centru u Bloku 70.

Već na ulazu, uboli smo pravu stvar – dve relativno slične haljine, od kojih jedna u TC “Piramida” košta 4.500 dinara, dok ona u kineskom tržnom centru košta čitavih 1.500 dinara:

 

Možete li da pogodite koja je odakle? Leva je nađena u Bloku 70, desna u TC “Piramida”

Obišli smo i novi i stari deo ovog tržnog centra, i došli do zaključka da se relativno jeftina haljina može pronaći i za 1.500 dinara. Isto važi i za cipele, ali i torbe:

 

Ljubazni prodavci su spremni i da se cenkaju, tako da se i tu može dodatno uštedeti. Mi smo naišli na cipele kojima se cena kreće do 2.000 dinara, haljine koje uglavnom koštaju 1.500 dinara, torbe od oko 1.000 dinara, a, verovali ili ne, u ovoj računici najskuplje bi vas izašle sitnice poput nakita ili ukrasa za kosu.

Naša zaključna računica kaže ovako: u kineskom tržnom centru moguće je potpuno opremiti devojčicu (ili devojku) za maturu po ceni od oko 5.000 dinara, dok ćete u Piramidi samo haljinu platiti toliko, pri čemu je velika mogućnost da ćete sasvim sličan komad odeće kasnije pronaći kod kineza za manje pare.

Roditelji, kakva su vaša iskustva sa kupovinom maturske haljine?