Građani se raspituju o igri “UZMI RAČUN I POBEDI”, a među pitanjima je i JEDNO NEOBIČNO

Račun
Dnevno.rs

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da je za prethodna dva dana, koliko je aktivan kontakt centar za informacije o nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", 81 građanin pozvao kontakt centar, a da je njih 26 poslalo pitanje mejlom.

 

Razgovor sa zainteresovanim građanima trajao je u proseku oko četiri i po minuta, a građane je najviše zanimalo da li se mogu predati računi i slipovi u istoj koverti, a shodno propozicijama, odgovor je da se računi i slipovi ne smeju mešati u istoj koverti.

Pitali su i da li se mogu predavati računi sa istog prodajnog mesta, a na to pitanje odgovor je potvrdan – u istoj koverti se mogu naći računi sa istog prodajnog mesta.

Osim što se interesuju o nagradama za sebe, građane takođe zanima kako da učestvuju u takmičenju opština i gradova, jer nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” podrazumeva i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. To znači da se učešćem u igri građani ne bore samo za sebe – već i za grad u kojem žive promovišući društveno odgovorno ponašanje.

Poslati računi i slipovi istovremeno učestvu i u takmičenju opština i gradova, a nagrada za 12 najaktivnijih lokalnih zajednica biće besplatna vaj-faj zona.

Kako bi svaka opština ili grad imali podjednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, posmatra se broj prikupljenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave. Na ovaj način eliminišu se razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima, napomoinje se u saopštenju Ministarstva.

Godina borbe protiv sive ekonomije je edukativna kampanja koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om i društveno odgovornim kompanijama okupljenim u Savezu za fer konkurenciju, a okosnicu kampanje, koja će trajati tokom 2017. i 2018. godine, čine nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” i takmičenje opština i gradova.

Cilj kampanje je podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i njihovog aktivnog uključivanja u stvaranje boljeg društva.

Ministarstvo podseća da za dodatne informacije o nagradnoj igri, građani mogu pozvati broj telefona 011/3620-146, svakog radnog dana od 12 do 15 časova, ili poslati pitanje na mejl adresu [email protected].

Sve informacije o nagradnoj igri, nalaze se na adresi www.uzmiracun.rs.