TRI SAVETA ZA POSLOVNI USPEH: Kao dečak je prodavao sok na pijaci, a sada ima platu od 100 000 dolara!

Voren Bafet
en.wikipedia.org

Voren Bafet  je prošao težak put kako bi od dečaka koji je sa sedam godina prodavao Koka Kolu na ulici postao četvrti najbogatiji čovek na svijetu. Plata mu iznosi 100.000 dolara mesečno, a bogatstvo mu se procenjuje na gotovo 87 milijardi dolara.

 

Sve što je postigao, postigao je navikama koje bi svi koji žele biti uspješni trebali naučiti.

Ovo su, prema pisanju Time-a, neke od njih:

1. Nikad ne prestajte učiti

Prema rečima Čarlija Mangera sa Berkširaa, Voren Bafet je usmerio svoje aktivnosti na par stvari, uz maksimalnu usredsređenost na njih. Radeći tako 50 godina, postao je ekspert, baš kao što je na primer Rodžer federer majstor u tenisu. Drugim rečima, Bafet je shvatio u čemu je dobar i konstantno radio na tome usvajajući nova znanja.

2. Ključ je strpljenje

U biznisu, ali i u mnogim drugim stvarima, strpljenje je važan, ako ne i presudni faktor. Bafet je znao kada treba čekati, iako je vrlo lako mogao popustiti pritisku i “stisnuti obarač”. Ipak, umesto ishitrene odluke, “seo” je i čekao bolju ponudu koja je na kraju i došla. Strpljenje vrlo često znači – korak napred.

3. Odajte priznanje svojim kolegama

Svaki uspešan poduzetnik nije uspeo sam. Uvek su tu bile druge uspešne kolege, radnici ili poslovni partneri koji su odradili svoj deo posla. Ako želite pratiti tragove Vorena Bafeta, nikad ne zaboravite zahvaliti ili nagraditi ljude koji su vam pomogli na vašem putu do uspeha.