Vesti  Info

DRAMA U HAGU, SEVALE VARNICE: Evo ŠTA JE MLADIĆ TAČNO VIKAO u sudnici pre nego što je IZBAČEN

U haškom tribunalu u toku je izricanje prvostepene presude nekadašnjem vrhovnom komadantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću po optužnici koja ga tereti za genocid nad muslimanima i druge ratne zločine.
Autor: Dnevno.rs Foto: ICTY printscreen
Vreme: 11:24h | 22. novembar. 2017.
12

 

Pred Haškim sudom nastavljeno je izricanje presude ratnom komandantu i generalu Vojske Republike Srpske, pošto je sudija Alfons Ori odlučio da ga udalji iz sudnice zbog dobacivanja.

 

Naime, prethodno je bila proglašena kratka pauza koja se produžila jer je Mladić imao zdravstvenih problema, zbog visokog krvnog pritiska. Nakon što je sednica nastavljena advokat odbrane Dan Ivetić je od sudije Orija tražio da se izricanje presude prekine jer je Mladiću tri puta meren krvni pritisak koji je svaki put bio sve viši.

 

Sudsko veće posle kratkih konsultacija reklo je da je od njihovog lekara dobilo drugačiju informaciju i da Mladić može da izdrži izricanje presude. Ovo je izazvalo negodovanje od strane Ratka Mladića.

 

On je u trenutku ustao i i pored sprečavanja čuvara oko sebe zamahao rukama, bacio slušalice i povikao: "Laž, laž", kao i još nekoliko nerazumljivih reči.

 

Nakon ovoga, veće je odlučilo da na kratko prekine izricanje i Mladića udalji iz sudnice. Javnost je obaveštena da Mladić sada u drugoj prostoriji "iz udobne fotelje" prati izricanje presude preko televizora i da je pored njega lekad koji je tu da mu pomogne ukoliko mu pozli. 

Komentari

Šime 22 Nov, 14:17h kaže:

Musa! Ponoviće se SREBRENICA.

Miki 22 Nov, 18:54h kaže:

Sta reci očigledno da je samo jedna strana kriva za gradjanski rat,a druge dvije su se branile,nisu ubijale,silovale neduzne ljude koji su ostali kod njih,dok god ne budu svi odgovarali za svoja djela biće napeto u svemu.

I ja sam Mladic 22 Nov, 19:38h kaže:

Ima mnogo mnogo Mladića u srpskom narodu

Srbin 23 Nov, 06:26h kaže:

E kamo puste sreće da je to uradio što ovaj fašistički sud mu tovari u optužbi!

Semsa 25 Nov, 13:53h kaže:

Ma ovo je namjestaljka srpskom narodu i nama muslimanima...A za sve je kriv onaj rahmetli djubretar Alija, on je pobio vlastiti narod, da bi pridobio medjunarodnu zajednicu,a sad cemo svi ispastati....prevrtace se on, a prevrtace se i ovi ovdje, jer nemos drugom jamu kopat, a da volis svoju dijecu...bice da nije tako. Neznam , nemojte se cudit ako vas srce zaboli za vasom dijecom,grijeh je bolan lagat na drugog i zato svi sad ispastamo, e Tito dragi

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.