BESKUĆNIK PRONAŠAO PSA I REŠIO DA GA VRATI VLASNIKU: Naježićete se kad pročitate OGLAS koji je dao ovaj BEOGRAĐANIN!

pas
pixabay.com

Beograd je preplavljen oglasima u kojima tužni vlasnici traže nestale kućne ljubimce. Prošle nedelje se putem interneta proširila slika cedulje na kojoj piše da se traži vlasnik, a tekst plemenitog autora nikoga nije ostavio ravnodušnim.

 

Društvene mreže su se usijale od reakcija, pošto su korisnici objavili oglas u kome je jedan plemeniti beskućnik pronašao izgubljenog psa. U tekstu između ostalog piše kako ne može dugo da se stara o njemu i traži da mu se vlasnik što pre javi.

“Pronađen vlasnički pas, 13. 7. 2017. godine u okolini Petrlovog Brda u popodnevnim satima. Pas je mužjak i mnogo je lep, pravi je kućni prijatelj (krupnijeg rasta, nalik na ptičara žuto-bele boje). Na sebi ima oznaku po čemu ga vlasnik može prepoznati. Molim dobre, humane ljude, da ako neko može ovo postavi na Internet, kako bi pomogao da se životinja ne muči. Ja sam beskućnik, živim u napištenoj kući. Ne mogu dalje da se brinem o psu, niti da ga pustim da nastrada. Napominjem da samo vlasnik može da ga preuzme” 

Muškarac koji se javio na ostavljeni telefon, nije želeo da otkriva identitet jer ga, kako kaže, publicitet ne zanima, piše Mondo.

Brigu o psu je preuzela devojka koja je u očaju traganja za svojim ljubimcem došla do plemenitog Beograđanina. Odmah je učinila sve da pronađe prave vlasnike i uspela je u tome. Ipak, oni ne žele svog psa natrag, jer kako kažu često beži od kuće.

U to se uverila i sama koja ga je preuzela i kaže da je za tri dana, koliko je bio kod nje, Meda pet puta pobegao.

Zato je Meda dobio pansion, vakcinaciju, kastraciju a kada bude izdresiran da ne beži, biće ponuđen na usvajanje.

Meda je sada dobro, nalazi se u pansionu, a devojka koja se brine o njemu kaže da je na nju ostavio najveći utisak čovek koji ga je pronašao:

– Dirnulo me je to kada sam videla da je svojom rukom napisao oglas i da ga je lepio po Petlovom brdu. Ostala sam bez teksta kada sam deset minuta morala da ga nagovaram da uzme hranu za pse (jer ima još dva svoja psa). Čak je odbio da ja platim prevoz Mede, pošto nemam automobil i ne vozim. On je našao komšiju koji je Medu prevozao do mog stana – izjavila je za Mondo plemenita Beograđanka.