Siniša Mali demantuje tvrdnje: “Beograd na vodi” NE PROPADA, prva useljenja u aprilu 2018. godine

Beograd na vodi
Dnevno.rs

"Navodi da je projekat „Beograd na vodi” stopiran i da ta investicija propada, apsolutno nisu tačni. Svaki sugrađanin i gost prestonice može se svakodnevno uveriti u to koliko su radovi napredovali i da se i dalje aktivno radi", rekao je gostujući na TV Pink gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

 

– Na gradilištu se nalazi gotovo 700 radnika na šest objekata koji se grade. Fasada na dve velike kule će biti završena do kraja oktobra, a u aprilu naredne godine očekujemo prve stanare. Grade se još dve stambene kule, za koje je temeljna poloča završena, veliki tržni centar za koji su postavljeni šipovi, a temeljna ploča počinje da se radi ovog meseca, dok će se temelj za veliku kulu Beograd raditi u oktobru-novembru. Nedavno su na Sava promenadi otvorene kaskadne terase, kako bi građani mogli da dođu gotovo do vode i kako bismo u pravom smislu reči vratili Beograd na reke – istakao je gradonačelnik Siniša Mali i dodao da se radi o prelepom projektu, čime će Beograd dobiti lepši deo grada nego što je Moskva siti u ruskoj prestonici.

Neistinite priče objavljene u pojedinim medijima neće poremetiti planove, naveo je Mali i dodao da je ovim velikim projektom pokrenuta građevinska industrija i privreda Srbije. Beograd je postao veliko gradilište, a Beograd na vodi dominantno najveće gradilište u Evropi, rekao je gradonačelnik.

– Podzemne vode, naravno, postoje jer je u pitanju građevina pored reke Save, ali postoji i veliki broj najsavremenijih tehnologija koje sve to mogu da saniraju. To nije prva zgrada koja se gradi pored obale neke reke. Tako postoji Helsinki na vodi, Oslo na vodi, Dubai ima svoju promenadu, a po standardima po kojima se gradi u svetu, gradi se i kod nas. Ponosan sam na domaće građevinske kompanije koje u tom projektu učestvuju i koje su mnogo toga naučile od stranaca, a po završetku ovog, one će moći da rade slične projekte i u drugim zemljama – naglasio je Siniša Mali.