Vesti  Info  /  Beograd

RUGLO PRESTONICE: Beograd je UNAKAŽEN divljom gradnjom a mi vam predstavljamo NAJRUŽNIJE PRIMERE! (FOTO)

Čini se kao da niko ne haje za urbanističke planove i za izgled glavnog grada.
Autor: J.Č. Foto: Instagram.com/malo_smo_nadogradili
Vreme: 13:11h | 11. septembar 2017. - 13:40h | 11. septembar 2017.
3

 

 

Neretko smo u prilici da šetajući se ulicama Beograda vidimo različite primere nezakonite gradnje, i to najčešće nadogradnje odnosno nadziđivanja na starim prestoničkim zgradama.

 

Iako neki imaju dozvolu za takvu izgradnju, mnogi je nemaju, a čini se da je još više onih kojima ne pada napamet da svoj nadograđeni sprat usklade sa izgledom ostatka zgrade. Tako na predratnim građevinama niču aluminijumske i PVC konstrukcije koje izgledaju užasno, sudeći po mišljenju mnogih Beograđana.

 

Zbog toga je i nastao Instagram nalog "Malo smo nadogradili" koji prezentuje "najfascinantnije" primere ovakve gradnje.

 

Uverite se i sami kako to izgleda.

 

Komentari

Ime 13 Sep, 18:19h kaže:

Nazalost, kad u ovoj nasoj Zemlji, ne mozes da zamenis ni krov koji prokisnjava, jer ti fali 101 papir kako bi dobio dozvolu, a i kad pribavis sve, opet nije po DUP—u predvidjeno. Prema tome, dokle god ima bespravnih dogradnji, ni je do ljudi, do sistema je.

CoCo 14 Sep, 16:10h kaže:

A zašto niste postavili najgrotesknije zdanje - ono crno čudovište koje guta biblioteku grada Beograda? Jes da nije nadogradnja, ali ono je jedno od najvećih rugla u centru grada i potpuno neprimereno.

neven 12 Sep, 14:55h kaže:

Pa nije to ružno.
Radi se o tome da razne familije stanuju u istoj zgradi, a da ove bogatije ne žele čekati da siromašnije skupe novce pa da zajednički obnove celu zgradu.

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.