Vesti  Info  /  Beograd

"NE DA(VI) MO BEOGRAD" POZIVA: Organizuje se PROTESTNI KONCERT 20. oktobra za Dan oslobođenja!

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" pozvala je danas građane da u petak, 20. oktobra prisustvuju protestnom koncertu povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.
Autor: Beta Foto: Beta
Vreme: 11:33h | 16. oktobar. 2017.
0

 

 

Koncert će biti održan na Trgu Republike od 20.00, a nastupiće "Jarboli", "Horkestar", "Mravi", "Trnje" i MC Cjofo i DJ Flip.

 

- Slavimo ideju grada koji pripada svima, solidarnost, jednakost, antifašizam i slobodarski duh Beograda na koji smo ponosni. Proslavljamo ideju grada u kome će zajednički resursi, obrazovanje, zdravstvo, prevoz i socijalna zaštita biti javni i dostupni svim građanima - navodi se u saopštenju Inicijative.

 

Predstavnik Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Marko Aksentijević rekao je da antifašizam nije fraza koje se treba setiti samo za praznik, već konstantna borba za slobodu, jednakost i solidarnost, za društvo u kome niko ne može biti maltretiran i ponižavan.

 

Aksentijević je dodao da su se borci protiv fašizma borili za pravednije društvo, ono u kojem se niko neće plašiti za golu egzistenciju, u kojem će Dom zdravlja primiti svakog ko je bolestan i dobro obrazovanje biti svima dostupno.

 

- Onaj ko danas negira te vrednosti, negira i antifašističku borbu. Onaj ko privatizuje obale i grad, onaj ko državnim parama gradi luksuzne apartmane za bogate, a narod pretvara u siromašnu poslugu... ne može govoriti u ime antifašističke borbe - naveo je Aksentijević.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.