ĐILAS ZA NIN: “Ulazim u trku za gradonačelnika Beograda”

Dragan Đilas
print screen/youtube.com/DSBGD

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

 

– Odlučio sam da udjem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije – rekao je Đilas u intervjuu za sutrašnji broj magazina NIN.

– Sad mogu da potpišem i da garantujem celom svojom imovinom, da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 meseci naše vlasti – poručio je Đilas.

Đilas je naveo da je uveren da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

– I verujem da ćemo se lako dogovoriti ako predsednici stranaka budu prvo Beogradjani, pa tek onda stranački lideri… Znam da veliki broj gradjana kaže: ‘Ma, nema šanse, oni će da pobede opet. Ja vam kažem – ma, neće! Ima šanse! I za Slobu smo mislili da će da vlada još 100 godina, pa je pao – rekao je Đilas.

On je kazao da nije mislio da će se više ikad baviti politikom, ali i da nije mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast koja je gora od Miloševićeve, protiv koje se, kako je kazao, u mladosti borio i organizovao studentske proteste.

– Razlog plus za moj povratak u politiku su reakcije koje je izazvala moja izjava da sam ponosan što naša ćerka koju je Milica nosila u stomaku kada smo nas dvoje šetali pre dvadeset godina, danas ponovo demonstrira boreći se za bolju Srbiju. A šta treba da rade mladi ljudi nego da se bune, da traže promene, bolju državu bez obzira na to ko je na vlasti? – istakao je Đilas.