DRAMA PORODICE SA VOŽDOVCA: U novogodišnjoj noći se zaglavili u liftu koji je PROPAO SA PETOG SPRATA

Naselje Stepa Stepanović
Youtube screenshot

Samo zahvaljujući sreći, ona i tri člana njene porodice nisu nastradali dok su se vozili liftom koji je sa petog sprata propao do prizemlja.

 

Danijela Nikolić pamtiće poslednji dan 2017. godine dok je živa! Samo zahvaljujući sreći, ona i tri člana njene porodice nisu nastradali dok su se vozili liftom koji je sa petog sprata propao do prizemlja.

Incident se dogodio oko 21.30 u Ulici Dušana Jovanovića 4a na Voždovcu, a iz “paklene kutije” su oslobođeni tek posle dva sata! Nikolići, njih četvoro, ušli su u lift da dođu do svog stana na 5. spratu kada su sajle iz nepoznatih razloga otkazale pa je usledio slobodan pad do prizemlja!

Iz “rupe” su ih izvukli vatrogasci pola sata pre dolaska nove 2018. godine. Danijela je prošla sa uganućem noge, dok ostatak porodice Nikolić nije bio povređen. Prve sate nove godine proveli su u Urgentnom centru.

Vraćali smo se iz grada i krenuli liftom iz prizemlja ka petom spratu. Stigli smo i taman kada je vrata trebalo da se otvore, lift je propao. Sa mnom su bili majka Gordana, svekar Ljubomir i trinaestogodišnji sin Marko. Oni su uspeli da se dočekaju na noge, dok sam ja skliznula, udarila glavom o zid lifta i uganula nogu – priča za “Novosti” još u šoku Danijela.

 

Prema rečima naše sagovornice, uspeli su da reaguju i posredstvom profesionalne upravnice pozovu službu za hitne intervencije firme koja održava liftove u ovoj zgradi. Ipak, njihove ekipe, kako tvrde, nisu se na vreme pojavile. Tek posle dva sata agonije i borbe za vazduh, vatrogasci su ih izvukli.

Dva sata nikoga nije bilo. Unutra je bio astmatičar, srčani bolesnik, mogao je neko da se onesvesti. Dete je pretrpelo stres. Iako su se komšije skupile, pokušavale da pomognu, ništa nisu mogli da učine. Kada sam videla da liftadžije neće doći, rekla sam im da pozovu policiju i vatrogasce. Oni su se stvorili za pet minuta, a sa njima i Hitna pomoć. Izvukli su nas oko 23.30. Novu godinu umesto kod sestre, proveli smo u Urgentnom na snimanju. Da nije bilo njih, ko zna šta bi se dogodilo – pričaju akteri ove drame.

Utisku da je služba za popravku lifta zakazala nisu mogli da se otrgnu, a strah od ishoda kakav je mogao da bude, još je prisutan.

Da je bilo neko manje dete, sigurno bi se ugušilo. Već je ponestajalo vazduha. Svi smo se uplašili da se ne ugušimo. Srećom, preživeli smo, bili prisebni, ali dva sata unutra je previše. Moramo da odamo priznanje vatrogascima, za njih nemamo dovoljno reči hvale. Stvorili su se za pet minuta, kao i Hitna pomoć – dodali su.

 

Istekla garancija

Ova porodica novogodišnju noć neće zaboraviti, a, kako kažu, u ovoj zgradi ima mnogo dece, a ovakve situacije sa liftom već su se dešavale.

Pre izvesnog vremena zaglavio se komšija. Kako smo čuli, garancija za lift je istekla, pa sada ne znamo ni ko treba da ga održava. Niko se od nadležnih službi nije pojavio da ga popravi i obezbedi ga – kaže Danijela.