DIVNA VEST! U KBC “Dragiša Mišović” na Božić rođene ČETIRI DEVOJČICE

Beba spava
Pixabay.com

U porodilištu Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" u Beogradu danas su rođene četiri devojčice, a božićne poklone majkama su uručili ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antića i predsednik gradske Skupštine Nikola Nikodijević, saopštila je Vlada Srbije.

 

Oni su čestitali Božić i uručili poklone i zaposlenima u toj ustanovi zahvalivši im što današnji dan provode na radnom mestu, saopštila je gradska uprava.

Antić je rekao da je Božić idealna prilika za takvu posetu, jer je to najradosniji hrišćanski praznik, praznik koji simbolizuje život i radjanje.

Danas je ovde rodjeno četvoro dece i sve su devojčice, to je divna vest za te porodice, ali i za Srbiju – rekao je Antić i dodao da je demografska politika u vrhu najvažnijih ciljeva kako Vlade, tako i ukupnih nacionalnih interesa.

On je naveoda se demografska politika podržava kroz konkretne mere i pohvalio sve mere koje je Beograd u tom smeru preduzeo kao lokalna samouprava.

Ministar je podsetio na to da od 1. januara sve žene koje prvi put radjaju imaju finansijsku podršku u vrednosti od 10.000 dinara, dok će žene koje prvi put radjaju i potiču iz socijalno ugroženih porodica imati pomoć grada u iznosu od 45.000 dinara.

Pre svega ćemo se u narednom periodu baviti nezaposlenim trudnicama, jer je to jako ranjiva grupa, pri čemu ćemo razmotriti razne modele za podršku, a obećanje na ovaj praznik jeste dodatna obaveza za sve nas da to i ispunimo – poručio je ministar.