UHAPŠEN JEDAN OD VANDALA: Tokom uništavanja murala Harisa Brkića izgrednici povredili stariji bračni par!

Mural
print screen/facebook.com/Grobarski trash romantizam

Dok su uništavali mural posvećen pokojnom košarkašu Partizana Harisu Brkiću, grupa izgrednika je napala bračni par koji stanuje u blizini.

Prilikom skrnavljenja murala u Ivan-begovoj ulici posvećenom Harisu Brkiću, napadnut bračni par koji stanuje u blizini. Novosti pišu da su muž i žena su iz incidenta izašli sa lakšim telesnim povredama.

– Policiji je oko sat vremena posle ponoći prijavljena tuča u Ivan-begovoj ulici, na jednoj od lokacija gde su se nalazili murali. Beograđanin koji živi u ovom delu grada primetio je grupu od desetak mladića kod zida sa Brkićevim likom, pa je pomislio da mu kradu motor koji je bio parkiran u blizini. Prišao im je i uzviknuo ‘šta radite oko mopeda’, kada ga je nekoliko njih tada napalo. Iz stana je na ulicu izašla zatim i njegova supruga, da bi dvojica vandala nasrnula i na nju i naneli joj lakše telesne povrede. Grupa se ubrzo razbežala, a policija je, nedugo zatim, uhvatila jednog od njih – pišu Novosti. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova kažu da je više osoba napalo muškarca starosti 62 godine. 

– Pronađeno je vozilo kojem su pobegli, ubrzo je u Policijsku upravu Beograd priveden jedan mladić (21), koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati – ističu iz MUP.

Sve je počelo vandalskim skrnavljenjem murala posvećenim poznatim navijačima Partizana, a među njima su Duško Radović, Bora Todorović, Zoran Radmilović, Nada Knežević, Slobodan Aligrudić, Dragan Mance i Mija Aleksić. Murali su uništeni u noći između petka i subote.