NOVA EVROPSKA PRESTONICA ZABAVE: Slavni britanski magazin PISAO O BEOGRADU, a evo kako ga je PREDSTAVIO

Beograd
Beoinfo

U vodećem britanskom magazinu "Wonderlust”, posvećenom putovanjima, objavljena je reportaža o Beogradu.

 

Autorka teksta je Meri Novaković, dugogodišnja saradnica Turističke organizacije Beograda i nacionalne Turističke organizacije Srbije na plasiranju čitavog niza afirmativnih članaka o Beogradu i Srbiji u renomiranim medijima u Velikoj Britaniji.

– Iako se smatra novim evropskim gradom za zabavu, iza čuvenog beogradskog noćnog života stoji glavni grad sa istorijom koja je neprestano u kreativnom kretanju – navodi se u uvodu članka.

Osim osnovnih informacija, u kojima se preporučuje dolazak u Beograd na proleće, leto ili ranu jesen, zatim gde odsesti, jesti i kako doći do našeg glavnog grada, autorka je prezentovala trodnevnu turu po Beogradu.

Prvog dana je savetovala da se obiđe centar grada, drugog je akcenat stavljen na odnos između starog i novog Beograda, a trećeg da “istraživanje” može da se nastavi, te da se dunavakom turom obiđu i brojne znamenitosti u Srbiji duž ove reke.

Deo teksta posvećen je i Savamali, u koju su zbog “Beograda na vodi” poslednjih godina uprte oči javnosti i posetilaca Beograda.

Članak je objavljen u štampanom izdanju magazina, dok će onlajn verzija biti dostupna čitaocima širom sveta od sledeće nedelje.