“LJILJANU SU ODNELI KAO DŽAK”: Beograđani telima brane stabla koja seku zbog izgradnje puta (FOTO)

Bager
print screen/facebook.com/Petlovo brdo

Najavljena izgradnja petlje "Petlovo brdo" podrazumeva seču stabala u parku "Borići", zbog čega protestuju stanovnici ovog dela Beograda.

 

U parku Borići, na Petlovom brdu, od jutros su jake snage pripadnika MUP-a. Policija je došla nešto pre 5 sati ujutru, a navodno je jedna osoba uhapšena, pišu “Novosti”.

– Ljiljanu L. koja je bila na drvetu kada su stigli, odneli su kao džak. Sada je jedna devojka Sara na drvetu. Stablo je visoko i ne mogu da je spuste, a ona nema nameru da siđe – priča Dejan Jovanović, lider ovog udruženja.

PRIZOR KOJI JE ZGROZIO SRBIJU: Trudnica u OBROKU U BEOGRADSKOM PORODILIŠTU zatekla čist horor (FOTO)

Policija je tu, ne dozvoljavaju građanima da priđu, javlja izveštač ovog lista. Stabla koja su planirana za seču, ekipe firme “Ratko Mitrović” već su posekle. A da stvar bude gora, radnici nastavljaju sa sečom stabala koja nisu bila obeležena. Iako su šumarski inspektori upozorili radnike da to ne rade, oni nastavljaju, a policija ne reaguje.

Podsetimo, žitelji ovog dela Rakovice od sinoć dežuraju u svom omiljenom parku, a da su rešeni da oazu brane životima, sinoć su simbolično pokazali vezivanjem za drveće koje je obeleženo za seču.