Izbegnite plaćanje Bus plus-a: Ovi načini će vas osloboditi bacanja para na loš i papreno skup prevoz u Beogradu!

Plaćanje gradskog prevoza za mnoge je postalo neprihvatljivo usled konstantnog iživljavanja nad putnicima. Kako Beograđani kažu, usluge ne prate poskupljenje i umesto da se i autobusi i njihova kašnjenja odvedu u red, usluga je sve lošija a cene sve više!

Svoje predloge koji  pomažu pri izbegavanju plaćanja karte redakciji portala Dnevno.rs slali su snalažljivi Beograđani, kako bi njihova iskustva pomogla da se i oni malo manje smeli oslobode i pokušaju da se odupru sistemu koji vodi u sunovrat.

Da budem iskren veoma retko kupujem kartu. Nekada mi je mučno da se svađam i raspravljam, tako da je jedino tada kupujem  kako bi izbegao da mi se raspoloženje još više ’sroza’. Inače, uđem na prednja vrata tu i stanem,  i ukoliko vidim da kontrola ulazi pomeram se od prednjih postepeno ka srednjim.  To mi uvek upali jer se kontrolori u autobusima na linijama kojima se ja vozim uglavnom zadržavaju stanicu ili dve, tako da ne stignu do mene – iskren je Nikola, Beograđanin koji uspešno sabotira sistem naplate karata.

Beograđanka Marija se uvek služi šarmom. Kako kaže, na ’ovu kartu’ je počela da igra sasvim slučajno.

Bio je kraj meseca i ja sam ostala bez para, jednostavno nisam imala novca ni za jednu, jedinu kartu. Morala sam naravno da se prevezem do posla tako da sam ušla u autobus i molila Boga da kontrolori ne uđu. Ali, kako to obično biva baš kada ne treba oni se pojavljuju. Stigli su do mene, ja sam bila iskrena i rekla  da stvarno nemam novca i izvinila se sa smeškom na licu. Kontrolor se samo nasmejao i produžio dalje. Tako da je od tada, osmeh postao moja karta – priča šarmantna devojka.

Ovo su još neki od načina na koje možete da se izvučete i koje su naši sugrađani isprobali za vas. Tvrde da ’rade’,  tako da možete i vi da pokušate!

Uvek imajte jednu uplaćenu kartu

Ovaj način izvalčenja iziskuje da na kartici uvek imate uplaćenu bar jednu kartu. Morate biti u pripravnosti i motriti pomno pri svakom zaustavljanju autobusa na stanicama, kako biste videli da li kontrolori ulaze. Ukoliko ih vidite da stoje na stanici, ne kucajte kartu još uvek. Često se dešava da samo stoje na stanici, ali ne planiraju da ulaze u autobus. Tako da ukoliko požurite da se validirate a oni ne uđu, još više ćete ’poludeti’! Dakle, tek kada se ustreme ka autobusu vi ’repetirajte’ svoju kartu!

Budite spremni da napustite vozilo

Ovo je izvodljivo samo ukoliko ne žurite nigde, ili ako krenete 15-minuta ranije nego što treba. Jednostavno smestite se s desne strane autobusa kako biste mogli da izađete ukoliko vidite kontrolore da ulaze u autobus. Izađite, sačekajte drugi autobus i prevezite se do željenje lokacije. Naravno, ovo je moguće samo ukoliko autobusi kojima se vozite česti. U suprotnom trebaće vam previše vremena i bolje vam je da platite kartu nego da gibite živce!

Imajte uvek u novčaniku krupnu novčanicu

Ovaj način će vas sigurno osloboditi validiranja karte. Potrebno je da uđete na prva vrata i zatražite od vozača da vam proda kartu, ali NAJBITNIJE je da tu nameru želite da sprovedete novčanicom od 1000 ili više dinara. Vozač, naravno neće imati da vam vrati kusur i vi  ćete ostati bez karte ali sa opravdanjem za nekupovinu i sa netaknutom novčanicom koju možete iskoristiti za sledeću ’preveru’.