BEOGRAĐANI OPREZ! Na ulicama glavnog grada se pojavila NOVA OPASNOST

'Ja sam pretučen i tu se sad ništa ne može. Batine budu pa prođu, ali nesigurnost u moj grad, osećaj prezira koji se stvara u meni prema OVAKVOM BEOGRADU ne znam kako će i da li će proći.'

 

Našoj redakciji se javio zabrinuti Beograđanin V. P. koji je nedavno imao veoma neprijatno iskustvo na ulici glavnog grada.

On nam je ispričao da se u Beogradu povećao broj nasilnih džeparoša. Čuo je za 4 slučaja koja su se desila u poslednja 2 meseca, a preksinoć je i sam postao žrtva.

Kod Palilulske pijace/Poštanske štedionice, napala su me dva momka sa leđa tražeći mi pare. Imali su nož, pa nisam oklevao ni trenutak, već sam izvadio sve što sam imao u džepu. Pošto sam student, tu je bilo „samo” 500 dinara – priča nam V. P.

Nažalost, ovaj neprijatan susret nije se tu završio.

– Počeli su da me tuku, tražeći mi mobilni telefon. Znajući kako i koliko odvajam mesečno da bih otplatio isti, nije mi padalo na pamet da im dam. Pokušao sam da im objasnim, ali oni su me tukli sve više, pesnicama u glavu. Na silu sam odgovorio silom i kad se ukazala prilika, pobegao sam – objašnjava V. P. i dodaje da slučaj nije prijavio policiji jer zna da se „ništa ne bi promenilo”.

On ističe da zna da je ovakvih slučajeva sve više i apeluje na nadležne da preduzmu nešto kako bi napasnicima stali na put.

– Ja sam pretučen i tu se sad ništa ne može. Batine budu pa prođu, ali nesigurnost u moj grad, osećaj prezira koji se stvara u meni prema OVAKVOM BEOGRADU ne znam kako će i da li će proći – zaključuje naš čitalac.