MOJ KRAJ: 10 razloga zbog kojih volim naselje Bele Vode!

Rubrika MOJ KRAJ ima za cilj da predstavi sve delove našeg grada – da na jednostavan način ukaže na skrivene lepote, ali i na neke probleme sa kojima se svi susrećemo. Osmišljena je kako bismo olakšali Beograđanima da upoznaju delove grada koje slabiju znaju, ali i omogućili onima van Beograda da se još bolje upoznaju sa našim glavnim gradom.

 

1. Zato što je miran, porodični kraj u kome se posle 10 uveče retko šta dešava.

2. Zato što se na Belim Vodama nalazi jedan od najvećih parkova u Beogradu koje je pre nekoliko godina i renoviran – doduše samo onaj deo u kome su se gradski funkcioneri slikali.

 

3. Zato što vodimo računa o zaštiti životne sredine, jer kod nas oduvek saobraća samo jedna autobuska linija koja ide ređe pre nego češće – čuveni 51.

 

4. Zato što je zdravlje stanovnika Belih Voda na izuzetno visokom nivou, što objašnjava otvaranje prve apoteke tek 2005. godine.

5. Zato što smo verovatno jedini kraj u Beogradu u kome monopol drži Aman, sa rekordne 3 prodavnice u krugu od 3 kilometra, što znači da smo verovatno i jedini koji pešače cirke pola sata dok nađu ekskluzivne artikle poput Milka čokolade i Blendamed paste za zube.

6. Zato što je jedini reper u prostoru poznat ljudima koji nisu iz kraja čuvena “žuta

trafika”.

 

7. Zato što se družimo kao naši preci, u svojim kućama i dvorištima, a ne kao današnja mladež u bučnim kafićima i kafanama, o čemu svedoči činjenica da takvih ustanova u našem kraju nema.

 

8. Zato što smo štedljivi, pa na našoj lokalnoj pijaci od nekih 30 tezgi koristimo samo dve.

 9. Zato što je jedino mesto za okupljanje mladih školsko dvorište.

10. Zato što imamo ne samo jedan, već nekoliko čopora pasa koji nas čuvaju od spoljnjih uljeza, a ponekad i od nas samih.

*U petak čitajte i o negativnim stranama života u naselju Bele Vode.

Poštovani čitaoci, pozivamo vas da i vi predstavite kraj u kojem živite! Šaljite nam svoje tekstove na [email protected] ili putem Fejsbuk strane Beograd bez maske, a mi ćemo objavljivati vaše priče.