MOJ KRAJ: 10 razloga zbog kojih volim Čukaričku padinu!

Čukarička padina
facebook.com/groups/čukaričkapadina

Rubrika MOJ KRAJ ima za cilj da predstavi sve delove našeg grada – da na jednostavan način ukaže na skrivene lepote, ali i na neke probleme sa kojima se svi susrećemo. Osmišljena je kako bismo olakšali Beograđanima da upoznaju delove grada koje slabije znaju, ali i omogućili onima van Beograda da se još bolje upoznaju sa našim glavnim gradom.

1. Kaži „keks“ i na Adi si

Biću „zlobna” i rećiću da se uvek, onako krišom, smejem kada vidim kako se na „+40” (što bi naš narod rekao) gomila mladih „vuče” po autobusima kako bi stigli na Adu Ciganliju i malo se rashladili. Kod mene ti problemi ne postoje. Navučem svoje roške na noge i na stazi pokraj našeg „beogradskog mora” sam za pet minuta. smile

2. Klupice u kraju i „kulijana” uz sok od ječma

Nema lepšeg osećaja od onog kada se sa društvom stacioniram na klupice, kupimo čips, pustimo neku muziku i otvorimo par limenki… Uglavnom, zaglavimo daleko iza ponoći.

3. Na terenima vežbaju – BEZ MAJICA! wink

Pošto sam žensko, obožavam kad prođem pored našeg terena i vidim grupu zgodnih momaka kako pikaju basket, drugi vežbaju, rade zgibove, propadanje… Spremaju se za leto! A, drugarice i ja, kao šetamo i „bacamo” pogled. Naravno, ima tu i mnogo lepih devojaka koje trčkaraju, voze roške… Odmor za oči.

4. Zato što je kod nas šah isključivo za penzionere

U našem kraju zna se – kad krene lepo vreme eto ti starije garde na klupicama, igraju šah. Verujte mi, oni toliko to shvataju ozbiljno, mere vreme jednog poteza, takmiče se… To je nekako tradicija, sećam se još kad sam bila baš devojčurak, i eto, oni i dan danas rade isto! 

5. Pekara kod keve

Ko je sa Padine zna za našu pekaricu koja radi 24/7, kao i legendarnu „kevu”. Žena je nahranila mnoge generacije, gledala nas kako mamurni dolazimo iz provoda na jutarnji burek, slušala naše probleme, smejala se, davala nam klopu za džabe… Eto, i dalje joj ne znam ime, a ko rođena majka mi je. Svi je zovemo „keva”.

6. Kafić „Status”

Zato što je u „Statusu” mladost proveo i naš Ministar omladine i sporta – Vanja Udovičić! smile U ovom kafiću vreme provode svi i to je jedno od najlepših mesta na našoj Padini.

7. Padina – Zvezdin kraj

Da napomene, veliki sam Grobar i navijam za Partizan. I baš zbog toga volim što živim u kraju gde 99% ljudi voli crveno-bele. Čudno, zar ne? Verujte mi, nema lepšeg osećaja kada pobedimo Zvezdu – navučem majicu i šepurim se po kraju! Malo ih provociram, ali navijačko rivalstvo ne ruši drugarstvo. 

 

8. Kladionica „Pin bet”

Tu se skuplja društvo, priča se samo o Zvezdi i Partizanu, nervira se, raduje se, cirka se, klopa se… Onda neko prođe tiket, pa se okrene još jedna tura. Svi se znaju, i nekako je ta kladža mnogima druga kuća.

9. Crkva Svete Petke

Slika je dovoljna – reči su suvišne.

 

10. VOLIM PADINU JER SEDNEM U 56 I STIGNEM GDE GOD HOĆU!

*U petak čitajte i o negativnim stranama života na Čukaričkoj padini.

Poštovani čitaoci, pozivamo vas da i vi predstavite kraj u kojem živite! Šaljite nam svoje tekstove na [email protected] ili putem Fejsbuk strane Beograd bez maske, a mi ćemo objavljivati vaše priče.