IZMENE SAOBRAĆAJA koje će centar najviše osetiti: Ukida se legendarna LINIJA 2!

Tramvaj
Dnevno.rs/Petar Marković

U Karađorđevoj ulici, u zoni izlaza iz okretnice „Pristanište”, doći će do posebne organizacije saobraćaja od 24. jula u ponoć do 25. jula u 3 sata zbog pregleda i popravke tramvajskih šina, koje će obavljati GSP „Beograd”, najavljeno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

 

Za vreme radova, tramvajske linije 2 i 11 se ukidaju, a uspostavlja se privremena tramvajska linija 2L. Relacija te linije je: Pristanište – Dorćol – Vukov spomenik – Trg Slavija – Glavna železnička stanica – Gospodarska mehana.

Uspostavlja se autobuska linija 2A na relaciji Dorćol (SRC „Milan Muškatirović”) – Savski trg. Vozila na ovoj liniji će saobraćati sledećom trasom: Dorćol (SRC „Milan Muškatirović”) – Tadeuša Košćuška – Pariska – Karađorđeva – Savski trg. Vozila će promenu smera vršiti sistemom sledećih ulica: Savska – Miloša Pocerca – Sarajevska – Nemanjina.

JKP „Beogradske elektrane” će izvoditi radove na toplovodnoj mreži, na rampi za isključenje iz Ulice kneza Miloša u Bulevar vojvode Mišića (smer ka Sajmu) i u Bulevaru vojvode Mišića. Radovi će se izvoditi na delu kolovoza 24. jula od ponoći do 12 časova.

Tokom izvođenja radova vozila sa linija javnog gradskog prevoza će delimično izmeniti trasu i to: linije 23, 37, 52, 53, 56, 56L, 58, Ada 1, Ada 4, E2, 37N, 56N i 511N.

U smeru ka Sajmu, na delu od raskrsnice ulica Kneza Miloša – Nemanjina do Mostarske petlje, vozila će saobraćati sledećim saobraćajnicama: Kneza Miloša, Nemanjinom, Savskim trgom, Savskom, Mostarskom petljom, Bulevarom vojvode Mišića i dalje redovnim trasama. U suprotnom smeru vozila neće menjati trasu.

Vozila javnog gradskog prevoza će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.