Pazite kako se vozite: Beograđani sve češće iz autobusa IZLAZE MOKRI zbog NOVOG PROBLEMA

Autobus
Dnevno.rs/Petar Marković

Putnici GSP-a "Beograd" sve češće izlaze mokri iz autobusa. Ili zato što klima ne radi, pa putovanje liči na kuvanje u rerni, ili zbog neispravnih klima koje cure.

 

U ovom preduzeću kažu da su dve firme koje su dodatno angažovane za servisiranje rashladnih uređaja počele da popravljaju, ali da je posao dosta obiman.

– Remont klima u našoj novoj saradnji sa “Klimatronik” i “Polarber” kompanijama uspešno je završen u dva pogona, odnosno u pogonu “Zemun” i pogonu “Novi Beograd”. Sada je isti postupak započet u pogonu “Karaburma”, a obuhvatiće i sve ostale pogone – objašnjavaju u GSP.

Iz ovog preduzeća dodaju da je curenje klima je primećeno na vozilima tipa “solaris” i to usled propadanja dela klime koji se naziva lula.

– Lule su poručene i dopremljene za sva vozila tipa “solaris” i radimo na otklanjanju kvara – ističu.

U najvećem gradskom prevozniku kažu da je za popravku klime na jednom vozilu potreban čitav dan, jer se ovaj element klima-uređaja nalazi ispod krova autobusa. Potrebno ga je celokupnog razmontirati kako bi se deo zamenio i to je razlog zašto nisu u mogućnosti da znatno brže obave zamenu.

Iz GSP poručuju da je planirano konstantno kruženje po pogonima kada je reč o kontrolisanju rada klima-uređaja te je izvesno da posle izvođenja navedenih popravki više neće biti iznenađenja sa sličnim kvarovima.