OVAKO BEOGRAĐANKE KRIJU “FALINKE”: Evo kakve sve dodatke kupuju KOD KINEZA (FOTO)

Kinezi
Dnevno.rs/PetarMarković

Žene širom Srbije već nedeljama hvale kineske 'magične' gaćice za podizanje guze. Otišli smo u kineski tržni centar na Novom Beogradu i istražili šta se sve tamo može kupiti, a što će običnu devojku transformisati u Kim Kardašijan. Evo šta smo našli.

 

Nije tajna da Srpkinje sve više novca ulažu u estetsku hirurgiju. Povećanje usana danas je gotovo pa standardni rođendanski poklon, a sve je ređi prizor prirodnih grudi budući da je cena ugradnje silikona značajno opala. Dosta žena će vam reći i da je dizanje kredita za estetsku korekciju razumna stvar jer je to investicija.

Kineski proizvođači, kao i uvek, imaju finansijski pristupačniji odgovor na to.

Razgovor dve srednjoškolke u autobusu, koje su hvalile “magične moći” kineskih gaćica za podizanje zadnjice naveo nas je da i sami u Bloku 70 potražimo jeftinije alternative silikonima.

U najvećem kineskom tržnom centru u Beogradu situacija je ista kao i uvek – mušterija ne manjka!

Dok se probijamo kroz gužvu slušajući usput standardna cenkanja, očima šaramo kroz gomilu robe tražeći najnoviji modni krik – magične gaćice. Već nakon nekoliko pređenih tezgi, želje su nam uslišene i nalazimo se ispred poslednjih par komada ovog čudesnog komada veša.

 

Još nismo stigle ni da izustimo šta nam treba, a uslužni trgovac nam je već skinuo crnu i krem varijantu:

– Hoćete gaće? Ima veličina – direktan je već u startu.

Razgledamo ih sa svih strana – komad sintetike koji na zadnjoj strani ima nešto što deluje kao komad kartona. Izgleda nam nemoguće da ova konstrukcija izdrži bilo kakvu jaču pozadinu.

Sumnjičavo ih razgledamo i odlučujemo da pitamo trgovca kako mu ide prodaja. 

– Super! Koštaju 500 dinara! Ima i crnih i u boji kože – odgovara veoma entuzijastično dok u kesu već pakuje gaćice za koje je procenio da bi nam pristajale.

Ponesene njegovim entuzijazmom, na ivici smo toga da investiramo u komad viša koji će nas tranformisati u dvojnice Kim Kardašijan. Uz malo nagovaranja, 1.000 dinara je završilo u džepu prodavca, a mi smo nastavile potragu za dobrim pušap grudnjakom, veštačkim trepavicama i umecima za kosu.

 

Grudnjak je bilo relativno lako naći – ima ih u svim bojama i veličinama, a raspon cena je isto tako šarenolik – već za 300 dinara, uz malo strpljenja, možete pronaći solidan komad brushaltera.

Trepavice su bila gotovo pa nemoguća misija. Iz novog dela tržnog centra uputili su nas u stari, iz starog u novi, dok pukim slučajem nismo naleteli na malu “svaštaru” koja je u svom asortimanu imala i veštačke trepavice. Cena – prava sitnica, svega 200 dinara. Jedino što nas je zabrinulo je što dolaze u paru sa kineskim lepkom.

– Je l’ bi stavila ti to bilo gde blizu očiju? – upitale smo jedna drugu, a odgovor smo znale i pre postavljanja pitanja.

No, i za to ima leka – u svakoj drogeriji možete kupiti zasebno lepak za trepavice i problem je rešen.

 

Najveći izazov bio je pronaći umetke za kosu. Iako ih ima na svakom koraku, kvalitet vlasi je (očekivano) očajan, kao i izbor boja.

Mi smo na licu mesta zatekle dva ekstrema – kratke bob frizurice ili pile žute kose u stilu vile Ravijojle. Na sam pogled deluju odbojno, a o dodiru da i ne govorimo. Slična je priča i sa umecima. Cene su, doduše, prihvatljive – manje perike za 500, veće za 700 dinara. 

Zaključujemo da bi na ovakve dodatke pristala samo očajna osoba i odlazimo dalje od štanda.

Sve u svemu – računica je jasna: već za 1.500 dinara (u najjeftinijoj varijanti) možete se transformisati u zavodnicu (ukoliko vas posluži sreća, pa nađete kvalitetne komade).