BEOGRAD ZASIJAO NAJLEPŠIM SJAJEM: Pogledajte kako izgleda novogodišnja rasveta (FOTO GALERIJA)

Novogodišnja rasveta Beograda
beoinfo

Novogodišnja rasveta u Beogradu sinoć je puštena u rad

 

Novogodišnja rasveta u Beogradu večeras je zvanično puštena u rad. Deo lokacija na kojima je postavljeno novo praznično osvetljenje obišli su direktor „Beokoma” Darko Glavaš i direktor „Javnog osvetljenja” Aleksandar Cincar-Poposki. Kako je naveo Glavaš, ovo je još jedan dokaz da je Beograd lider u regionu.

Novogodišnje osvetljenje je deo „Beogradske zime”, koja će sadržati brojne manifestacije kako na centralnim gradskim ulicama i trgovima, tako i na teritoriji jedanaest gradskih opština. Staro osvetljenje će biti reparirano i deo toga će biti postavljeno na lokacijama koje gradske opštine budu delegirale za svoje programe – kazao je Glavaš.

Glavaš je precizirao i da su Sekretarijat za energetiku i Javno komunalno preduzeće „Javno osvetljenje” sopstvenim sredstvima omogućili postavljanje svečane rasvete na 51 lokaciji.

On je naveo da je ovo veoma važno zbog turista i istakao podatak da već u septembru i oktobru ima dvanaest odsto više posetilaca glavnog grada. Pravi priliv turista tek se očekuje s početkom decembra, dodao je Glavaš.

Direktor „Javnog osvetljenja” Aleksandar Cincar-Poposki je rekao da je broj lokacija najveći do sada i podsetio da ih je ranije bilo 27. Ukupna instalisana snaga iznosi 950 kilovata, što je za svega dvadeset kilovata više nego lane.

Postavljeno je na hiljade elemenata, duž više od dvadeset kilometara. Oprema je nova i sva je štedljive prirode. Zahvaljujući tome, već se vidi praznična atmosfera u gradu – istakao je Cincar-Poposki.

On je istakao samo nekolino od brojnih novih lokacija, među kojima su čitav Bulevar kralja Aleksandra, Jurija Gagarina i bulevari u Novom Beogradu. Novina su i unikatni elementi na kružnom toku kod opštine Novi Beograd i kod „Pinka”, kao i u Knez Mihailovoj.