“UREDIMO ZAJEDNO”: Učinite BEOGRAD kvalitetnijim, zdravijim i lepšim za život – prijavite se za AKCIJU!

Beograd
Printscreen

Sve je veće interesovanje građana za fantastičnu akciju Grada Beograda i "Zelenila".

 

U želji da se sugrađani aktivnije uključe u uređenje svoje životne okoline, Grad Beograd i JKP „Zelenilo – Beograd” i ove godine pokreću akciju „Uredimo zajedno”. U prethodne tri godine na ovaj način je uređeno 439 lokacija na teritoriji deset gradskih opština, a interesovanje građana je iz godine u godinu sve veće.

Prijava za akciju vrši se pisanim putem, a obrazac za prijavu može se preuzeti sa sajta JKP „Zelenilo – Beograd” www.zelenilo.rs. Popunjena prijava može se poslati na i-mejl adresu: [email protected] ili na adresu JKP „Zelenilo – Beograd”, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan 8, 11000 Beograd, sa naznakom: za akciju „Uredimo zajedno”.

Prijavljivanje počinje 20. februara i trajaće do 6. marta.

Skupštine stanara mogu prijaviti predloge za ozelenjavanje i uređenje svog stambenog naselja „Zelenilu – Beograd”, koje će obezbediti sav potreban biljni i dendro materijal, parkovski mobilijar, lopate, rukavice, farbu, četke i ostala sredstva potrebna da se posao obavi kvalitetno, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Skupštine stanara prijavljuju vrstu i sadržinu radova u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu na kojoj će ti radovi biti izvedeni. U okviru akcije moguće je izvoditi zemljane i biološke radove, kao što su sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka i postavljanje parkovskog mobilijara (klupa i đubrijera). Građevinski radovi, kao što su izgradnja staza, platoa, dečjih igrališta, ugradnja fitnes rekvizita i slično, ne mogu biti predmet prijave za akciju.

Po isteku roka za prijavljivanje, stručne službe „Zelenila – Beograd” obići će sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i tehničku mogućnost realizacije zahteva.

Iz „Zelenila” pozivaju sugrađane da se, kao i prethodnih godina, prijave za učešće u ovoj akciji i time svoje okruženje učine kvalitetnijim, zdravijim i lepšim za život.