POKAŽITE HUMANOST! Dušanka je posebna devojčica iz Mirijeva i POTREBNA JOJ JE VAŠA POMOĆ

Duda Blažik
Privatna arhiva

Nevenka Blažik iz beogradskog naselja Mirijevo je samohrana majka devojčice Dušanke koja ima osam i po godina. Za sebe kaže da nema nikoga. Bila je jedinica i i otac i majka su joj umrli. Dušankin tata ih je napustio, a onda i poginuo u saobraćajnoj nesreći dok je bila trudna.

 

Prošlo je tačno šest godina od kada je Dušanki dijagnostifikovan dečiji autizam. Ona ne govori, nosi pelene, ima specifičnu ishranu, a sporazumevanje je više pantomima i “po osećaju” nego rečima. Bar jednom nedeljno ima napade panike, meteoropata je, ima strah od otvorenog i nepoznatog prostora, plaši se vode.

Zbog stanja u kome se nalazi, potrebni su joj lekovi, specijalna ishrana i svakodnevna nega, pažnja i pomoć. Iako  danas ima osam i po godina, ona je na nivou deteta od godinu dana.

Njena situacija je utoliko teža, jer se o njoj brine samo samohrana majka Nevenka, koja je nezaposlena i nema porodicu na koju se može osloniti. Zbog situacije u kojoj se nalazi, Nevenka često nema novca da sebi i Dušanki priušti najosnovnije stvari.

Zbog toga joj je potrebna pomoć humanih ljudi. Više o Dušanki, Nevenki i njihovoj svakodnevnoj borbi možete pročitati KLIKOM OVDE.

 

Informacije o broju računa i humanitarnom SMS-u pronađite OVDE.

Nevenku Blažik, Dušankinu mamu možete kontaktirati putem mejla: [email protected]