Vesti  Info  /  Beograd

ZA UREDNIJI BEOGRAD: Pogledajte kako MOĆNO izgledaju nova vozila "Gradske čistoće" (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov pomoćnik Borko Milosavljević posetili su danas JKP „Gradska čistoća”, koje od početka godine u svom voznom parku ima 26 novih vozila, među kojima su i ona na električni pogon i čistilice.
Autor: Beoinfo Foto: Dnevno.rs/Petar Marković
Vreme: 16:02h | 21. mart 2017. - 15:59h | 21. mart 2017.
0

 

 

Mali je rekao da je jedan od najvažnijih projekata grada proširenje i pretvaranje užeg centra u pešačku zonu, te da je zbog toga veoma važno da ona bude uredna i čista.


„Gradska čistoća” je početkom godine nabavila nova vozila za tu svrhu, među kojima je i pet čistilica koje mogu da se koriste u pešačkim zonama kako ne bi oštetile ploče. Tu su i tri kombinovane mašine za čišćenje snega, kao i tri mašine na elektropogon, koje će se koristiti samo u pešačkim zonama zbog svojih ekoloških karakteristika. Na ovaj način pokazujemo da smo, kao i druge metropole, spremni da deo grada pretvorimo u oazu za pešake – istakao je Mali.


Prema njegovim rečima, „Gradska čistoća” je od početka ove godine kupila veliki broj novih mašina, kao i pet cisterni za pranje ulica i deset novih kamiona za odnošenje smeća.


Nismo uzimali kredite, već kupujemo i modernizujemo se iz novca koji smo uštedeli. Želimo da naš grad bude lepši, čistiji i mnogo bolje mesto za život. Prošle godine smo nabavili 2.000 novih kontejnera, kupovaćemo ih i dalje, ali i menjati podzemne – objasnio je gradonačelnik i zahvalio radnicima „Gradske čistoće” koji danonoćno čiste Beograd. Naš grad će, dodao je Mali, biti još čistiji ukoliko se poveća i ekološka svest građana.


On je podsetio da će rekonstrukcija Obilićevog venca biti završena za nekoliko meseci, da su u toku radovi na Kosančićevom vencu, te da su Zmaj Jovina i Ulica Vuka Karadžića završene, čime deo centra grada polako postaje oaza za pešake.


Događaju je prisustvovao i direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović.

 

 

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.